torstai 24. maaliskuuta 2011

ICE HOCKEY: IIHF WORLD JUNIOR U20 CHAMPIONSHIP 2011 BUFFALO - UNITED STATES

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011, Buffalo, USA




Nuorten MM-kisat pelataan USA:ssa 26.12.2010 - 6.1.2011. Kokosimme kattavan paketin otteluiden seuraamiseen aikatauluineen sekä keskeisimmät linkit. Suomen nuorten Leijonien joukkueessa pelaa useita huippulahjakkaita nuoria, mm. Oulun Kärppien Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Miikka Salomäki.


Alkuun Alkusarja Karsintasarja Playoffs Ottelukaavio Ottelutulokset Joukkueiden lyhenteetSuomen joukkue Turnausjoukkueet Tilastot Toimitsijat TV- ja nettilähetykset IIHF Aikaero Suomi ja Buffalo
_____________
___________

U20 MM-kisat 26.12.2010 - 6.1.2011

Nuorten MM-kisoja on pelattu vuodesta 1977. Suomen Nuoret Leijonat ovat metsästäneet kisoista kaikkiaan 11 mitalia, kaksi kultaa, neljä hopeaa ja viisi pronssia. Vuoden 2011 kisoissa Leijonilla on tavoitteena mitalisijoitus. Vuoden 2010 MM-kisoissa Suomi saavutti 5. sijan.

Suomen Nuoret Leijonat kohtasivat harjoitusottelussa Kanadan jouluaaton aattona. Ottelu päättyi Kanadalaisten voittoon 5 - 2. Suomen maalintekijät olivat Henri Tuominen (Olli Määttä) ja Erik Haula. Joonas Donskoi ja Julius Junttila pelasivat kolmoskentän laitureina ja Miikka Salomäki oli 13. hyökkääjä. Suomen joukkueesta oli poissa sairastunut Teemu Pulkkinen. Mikael Granlund kärsii edelleen aivotärähdyksen seurauksista, eikä osallistu MM-kisoihin.

Venäjälle kultaa, Kanada hopealle ja USA pronssille

Vuoden 2011 U20 MM-kisat päättyivät jättiyllätykseen. Kanada johti kahden erän jälkeen 3 - 0, eikä Venäjä näyttänyt saavan kunnon otetta ottelusta. Kolmanteen erään luisteli kuin uudistunut Venäjän joukkue. Kanada oli lähes täydellisesti alakynnessä ja hävisi erän 0 - 5.

Venäjä murskasi Kanadan jo varmana pitämän mestaruuden haaveet. Venäjän mestaruusjoukkueen kapteeni sai toisessa erässä luistimesta päähänsä ja hänet saateltiin kentältä huojuvin jaloin. Tarasenkolle tapahtui samanlainen ihmetoipuminen kuin koko joukkueella, Tarasenko taisteli kolmannessa erässä karhun lailla ja teki tasoittavan maalin 3 - 3 sekä antoi syötön 3 - 4 maaliin. loppunumeroiksi 3 - 5 viimeisteli Nikita Dvurechenski, syöttäjänä Yevgeni Kuznetsov. Kuznetsov oli keskeisessä osassa Venäjän nousua. Kuznetsov oli järjestelemässä Venäjän maaleja ja sai syöttöpisteet kolmeen maaliin.

Loppuottelun tapahtumat muistuttivat Suomen puolivälieräottelussa Venäjälle kärsittyä tappiota. Siinäkin Yevgeni Kuznetsov oli ratkaisevassa roolissa Suomen kaatamisessa.

Kanadalle hopea oli suuri pettymys. Odotukset olivat korkealla ja osa kanadalaisyleisöä poistui pettyneenä ennen ottelun loppua.

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011 päättyivät.
Venäjälle kultaa, Kanadalle hopeaa ja USA pronssille, Suomi 6. sijalle

Suomen sijoitus 6., peli-ilme oli ykkösluokkaa

Suomen MM-kisat menivät kohtuullisen hyvin, vaikka lopullinen sijoitus, 6. sija oli pettymys. Suomen joukkue ei hävinnyt varsinaisella peliajalla ainoatakaan ottelua. Kärppäketju Junttila - Salomäki - Donskoi oli suuri positiivinen yllättäjä monelle katsojalle, Oulussa tätä osattiin odottaa.

Suomen joukkueen pistetilaston ykkönen oli Teemu Pulkkinen (18 v.) 9 pisteellä (3 maalia + 6 syöttöä). Toisena pistetilastossa Erik Haula (19 v.) 7 pisteellä 4+3), Seuraavina tulivat Joonas Donskoi (18 v.) 6 pistettä (3+3) ja Julius Junttila (19 v.) 5 pistettä (2+3). Miikka Salomäki (17 v.) keräsi hienosti 3 pistettä (2+1).

Suomen maalivahti Joni Ortio pelasi vakuuttavasti, torjuntaprosentti oli 93,12. Loistava suoritus Ortiolta joka nappasi 149 maalia kohti ammuttua laukausta. Ortio pelasi kaikki Suomen ottelut, yhtä erää lukuun ottamatta. Sami Aittokallio oli maalinsuulla yhden erän (20 min.) ja torui kaikki 7 maalia kohti ammuttua laukausta.

Suomen joukkue teki yhteensä kuudessa ottelussa 22 maalia. Eniten maaleja kuudessa ottelussa on tehnyt Kanada, 36 maalia, toisena Venäjä 27 maalia ja kolmantena Ruotsi 24 maalia. Suomen sijoitusottelussa päihittänyt Sveitsin joukkue teki 15 maalia.

Suomen otteluita seurasi kolmanneksi eniten, keskimäärin liki 14 000 katsojaa / ottelu. Eniten katsojia oli Kanadalla lähes 18 000 katsojaa/ottelu. Isäntämaa USA keräsi keskimäärin lähes 15 000 katsojaa.

Katso YLE:n pelaaja-arvio Suomen joukkueesta

USA pronssille

Ruotsi ei saanut kovasta kolmannen erän rynnistyksestä huolimatta murrettua USA:n puolustusta. USA otti pronssia maalein 2 - 4. Ruotsi sai tyytyä 4. sijaan.

Ottelutulokset

IIHF Highlight Videos

Alkusarjan ottelut

Suomi pelasi hyvän sarjan A-lohkossa ja hävisi ainoastaan USA:lle jatkoajalla. USA meni lohkovoittajana suoraa välieriin ja puolivälierissä Suomea tulee vastaan Venäjä. Puolivälierien voittaja saa vastaansa B-lohkon voittajan Ruotsin.

Ruotsi yllätti B-lohkossa Kanadan ja otti kärkipaikan pisteen erolla. Ruotsi menee suoraa välieriin ja lepää seuraavan kierroksen. Puolivälieriin Kanada saa vastaansa Sveitsin ja välierissä voittaja asettuu A-lohkon voittajaa USA:ta vastaan.

Lohko A

Sij. Joukkue Pelejä Pisteet +-
1. USA 4 11 +11
2. FIN 4 10 +13
3. SUI 4 6 -2
4. SVK 4 2 -12
5. GER 4 1 -10

Lohko B

Sij. Joukkue Pelejä Pisteet +-
1. SWE 4 11 +12
2. CAN 4 10 +16
3. RUS 4 6 +6
4. CZE 4 3 -11
5. NOR 4 0 -23

Alkusarjan lohkojen voittajat selviytyvät suoraan välieriin. Kakkonen ja kolmonen hakevat paikkaa mitalipeleihin puolivälierien kautta ja lohkossa neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneet jatkavat pelejään karsintasarjassa, jonka kaksi huonointa putoaa A-sarjasta.

Kaikissa otteluissa voitosta varsinaisella peliajalla saa 3 pistettä. Jos ottelu on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, molemmat joukkueet saavat 1 pisteen ja voittaja lisäpisteen. Mikäli ottelu on tasan vielä 5 minuutin lisäajan jälkeen seuraa voittomaali kilpailu. Hävinnyt joukkue saa 0 pistettä.

_________________________

Alkuun Alkusarja Karsintasarja Playoffs Ottelukaavio Ottelutulokset Joukkueiden lyhenteetSuomen joukkue Turnausjoukkueet Tilastot Toimitsijat TV- ja nettilähetykset IIHF Aikaero Suomi ja Buffalo
_________________________

Karsintasarja

Karsintasarjaa pelaavat Tshekki, Slovakia, Saksa ja Norja. Karsintasarjaan joukkueet saavat mukaansa alkusarjan pisteet keskinäisistä peleistä. Karsintasarjan kaksi huonointa putoaa B-sarjaan.

Sij. Joukkue Pelejä Pisteet +-
1. CZE 3 9 +6
2. SVK 3 5 +3
3. NOR 3 3 -5
4. GER 3 1 -4

3. ja 4. pelaavat ensivuonna B-sarjaa. Karsintasarajan tulokset

Playoff-ottelut

Puolivälieriin selvisivät otteluparit Suomi - Venäjä ja Kanada - Sveitsi. Puolivälierien voittajat jatkavat välieriin, jossa he saavat vastaansa alkusarjan voittajat. Mikäli Suomi voittaa puolivälierissä Venäjän, saa Suomi välierissä vastaansa Ruotsin.

Välierien voittajat jatkavat loppuotteluun, jonka voittaja saa kultaa ja on jääkiekon U20 Maailman Mestari 2011. Välierien häviäjät pelaavat pronssiottelun, voittajalle pronssia ja häviäjälle 4. sija.

Sijoitusottelussa pelaavat puolivälierien häviäjät. Sijoitusottelun voittajalle 5.sija ja häviäjälle 6.sija.

Ottelukaavio, playoffs

Ottelukaavio kuvaa playoff-otteluiden kulkua puolivälieristä loppuotteluun. Kaavioon on merkitty pelaavien joukkueiden lyhenteet, ottelunumero ja ottelun alkamisaika (Suomen aikaa).

U20 MM2011 JÄÄKIEKKO, PLAYOFFS - KAAVIO

Nuoret Leijonat kohtaa Venäjän

Suomi - Venäjä 3 - 4 ( 1 - 1 , 1 - 0 , 1 - 2 , 0 - 1 ), puolivälierät

Suomi pelasi hyvän puolivälieräottelun Venäjää vastaan. Suomen johto oli parhaimmillaan 3 - 1 mutta venäläiset lisäsivät kierroksia ja ratkaisijan rooliin astui Yvgeni Kuznetsov kahdella henkilökohtaisella maalilla ja yhdellä syötöllä. Venäjän kavennusmaali 3 - 2 syntyi kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa neljä minuuttia ja tasoituksen vain pari minuuttia edellisestä. Jatkoaikamaalin Yvgeni Kuznetsov laukoi vajaan seitsemän minuutin jälkeen. Venäjä jatkaa lyhyen toipumisen jälkeen välierissä Ruotsia vastaan.

Suomi pelaa sijoitusottelun keskiviikkona 5.1. klo 2:30, vastaan asettuu Sveitsi. Suomen tavoitteena on saavuttaa vähintään viimevuotinen sijoitus, 5. tila.

VIDEO PUOLIVÄLIERÄOTTELUSTA

Kanada - Sveitsi 4 - 1 ( 1 - 1 , 1 - 0 , 2 - 0 ), puolivälierät

Sveitsi aloitti reippaasti kovaa hyökkäystaistelua ja onnistui onnekkaasti jo hiukan yli minuutin pelin jälkeen tekemään avausmaalin. Kanada tuli kuitenkin tasoihin erän lopulla ja onnistui ohittamaan loistavasti pelanneen sveitsiläismaalivahdin Benjamin Conzin kaikkiaan neljästi. Conz torjui ottelussa kaikkiaan 46 laukausta.

VIDEO PUOLIVÄLIERÄOTTELUSTA

Ruotsi - Venäjä 3 - 4 ( 0 - 1 , 1 - 1 , 2 - 1 , 0 - 0 , 0 - 1 ), välierät

Kolmen erän taistelu päättyi tasatulokseen 3 - 3. Seuraa jatkoaika. Jatkoajallakaan ei saatu ratkaisua, joten tarvitaan voittomaalikilpailu. Venäjä ratkaisi Denis Golubevin maalilla voiton 3 - 4 ja jatkaa loppuotteluun. Ruotsi jatkaa pronssiotteluun.

VIDEO VÄLIERÄOTTELUSTA

USA - Kanada ( 0 - 2 , 0 - 1 , 1 - 1 ), välierät

Edellisissä MM-kisoissa v. 2010 USA ja Kanada kohtasivat loppuottelussa. Tänä vuonna joukkueet kohtaavat jo välierissä Ruotsin voitettua lohkonsa. Ottelun tuomareina nähdään myös suomalaisväriä, päätuomarina Jari Levonen ja linjatuomarina Mikko Kekäläinen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vauhdikasta pelaamista jossa taklauksia ei säästelty. Kanada meni johtoon jo kahden ja puolen minuutin jälkeen. Ensimmäisen erän neljännellätoista minuutilla Kanada lisäsi johtoaan kahteen maaliin. Erä oli kanadalaisten, ansaittu johto 0 - 2.

Kanada hallitsi toista erää suvereenisti. USA:n peli oli pahasti sekaisin ja tehotonta. Kanada lisäsi johtoaan tilanteeseen 0 - 3. Näyttää vahvasti siltä että Kanada menee loppuotteluun ja hallitseva Maailman Mestari tulee vaihtumaan.

USA ei löytänyt keinoja Kanadaa vastaan kolmannessakaan erässä. Kanada lisäsi johtonsa jo neljään maaliin, 0 - 4. Erän puolivälin tienoilla USA kavensi loppunumeroiksi 1 - 4.

Kanada esitti niin vahvoja otteita, että loppuottelussa voi olettaa että Venäjä tulee olemaan vaikeuksissa ja Kanadalla on Mestaruus lähellä.

VIDEO VÄLIERÄOTTELUSTA

Ruotsi - USA 2 - 4 (0 - 0 , 1 - 1 , 1 - 3), pronssiottelu

Ruotsi ja USA ovat omaa mannertaan edustavia huippujääkiekkomaita. USA:ssa on lähes puoli miljoonaa jääkiekkoilijaa ja 1800 jäähallia, vastaavasti Ruotsissa on noin 60 000 jääkiekkoilijaa ja 327 jäähallia. Voidaan puhua että vastakkain ovat lilliputti ja goljat. Ruotsi on kuitenkin rankattu jääkiekkomaana korkeammalle kuin USA, joten vahva taistelu pronssimitalista on luvassa.

Pronssiottelu alkoi vahvasti Ruotsin merkeissä. Erän edetessä ottelu tasoittui ja painopiste siirtyi hienokseltaan USA:lle. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut tehtyä maalia. Erä päättyi tasan 0 - 0, ennen kaikkea hyvän puolustus- ja maalivahtipelien ansiosta. Ruotsin maalia vartioi Fredrik Pettersson Wentzel. Hänelle kertyi 13 torjuntaa. USA:n maalivahti Jack Campbell torjui 5 laukausta.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, jossa kiekkoa kuljetettiin kiivaasti päästä päähän. Erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalaamaan kerran lähietäisyydeltä, maalintekijät Ruotsin Oscar Lindberg pari minuuttia erän alusta. USA tasoitti Chris Kreiderin maalilla pari minuuttia ruotsalaisten tekemästä maalista. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1 - 1.

Kolmas erä oli ratkaiseva, USA aloitti vahvasti eikä Ruotsi pystynyt vastaaamaan USA:n rynnistykseen. Ensimmäinen maali syntyi jo vajaan minuutin jälkeen, Drew Shore 1 - 2. Erän puolenvälin jälkeen USA lisäsi johtoaan Nick Bjugstad 1 - 3. Ruotsin toiveet herätti reilun kaksi minuuttia edellisen jälkeen Jesper Fasth kavensi 2 - 3. Ruotsin kova yritys ei tuottanut tulosta, vaan USA:n Chris Kreider latasi loppunumeroiksi 2 - 4.

VIDEO PRONSSIOTTELUSTA

Kanada - Venäjä 3 - 5 ( 2 - 0 , 1 - 0 , 0 - 5 ), loppuottelu

Venäjä yllätti Kanadan täydellisesti. Kanada johti kahden erän jälkeen 3 - 0, eikä Venäjä näyttänyt saavan kunnon otetta ottelusta. Kolmanteen erään luisteli kuin uudistunut Venäjän joukkue. Venäjä murskasi Kanadan jo varmana pitämän mestaruus haaveet ja voitti ottelun 3 - 5, kolmannen erän rynnistyksellä. Venäläiset tekivät kolme maalia ja tasoittivat ottelun vajaassa viidessä minuutissa. Venäjän kaksi viimeistä maalia murskasi Kanadan täydellisesti. Haaveet Kanadan maailman mestaruudesta olivat eläneet joukkueen ja koko kansakunnan mielissä pitkään.

VIDEO LOPPUOTTELUSTA

Tulokset

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011 päättyivät.
Venäjälle kultaa, Kanadalle hopeaa ja USA pronssille, Suomi 6. sijalle

_________________________

Alkuun Alkusarja Karsintasarja Playoffs Ottelukaavio Ottelutulokset Joukkueiden lyhenteetSuomen joukkue Turnausjoukkueet Tilastot Toimitsijat TV- ja nettilähetykset IIHF Aikaero Suomi ja Buffalo
_________________________

OTTELUTULOKSET

- kommentit, tulokset, kokoonpanot-, tilasto-, video- ja juttulinkit

Ottelu

Pvm. ja aika Suomen aikaa

Joukkueet

Tulos

Video/
live

MTV3 MAX lähetykset / ottelukommentit

1

26.12.2010 19:30

GER

-

SUI

3

-

4

2

26.12.2010 23:00

RUS

-

CAN

3

-

6

VIDEO

3

26.12.2010 23:00

NOR

-

SWE

1

-

7

4

27.12.2010 03:00

FIN

-

USA

2

-

3

VIDEO

Maalikooste

Suomi pelasi hyvän ja jännittävän ottelun USA:ta vastaan. Ratkaisu syntyi kun jatkoaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia, maalin tekijä USA:n Nick Bjugstad. Suomen maalintekijät Nättinen ja Pakarinen. Ortio palkittiin Suomen parhaan pelaajana!

5

28.12.2010 02:00

SVK

-

GER

2

-

1

6

28.12.2010 02:00

CZE

-

NOR

2

-

0


7

28.12.2010 19:30

SUI

-

FIN

0

-

4

Maalikooste

Sveitsi ei saanut viimeisteltyä hyökkäyksiään. Joni Ortio oli loistovireessä ja pelasi nollapelin. Suomi vyörytti hyvällä otteella hyökkäyksiä Sveitsin maalille ja onnistui viimeistelemään neljä maalia hyvin pelanneen Benjamin Gontzin selän taakse. Gontz torjui kaikkiaan 34 kertaa ja Ortio vastaavasti 15 kertaa. Suomen maalintekijät olivat Nättinen, Turtiainen, Pulkkinen ja Junttila. Joonas Donskoi ja Jyrki Jokipakka saivat kaksi syöttöpistettä. Joonas Nättinen palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

8

28.12.2010 23:00

CAN

-

CZE

7

-

2

VIDEO

9

29.12.2010 02:00

SWE

-

RUS

2

-

0

VIDEO

10

29.12.2010 03:00

USA

-

SVK

6

-

1

11

29.12.2010 22:30

FIN

-

GER

5

-

1

Maalikooste

Suomi aloitti ottelun hiukan ylimielisesti. Ensimmäisen erän lopulla Suomi sai avausmaalin, tekijänä Joonas Nättinen (Kivistö, Rajala) ja selvisi ilman takaiskuja.

Toinen erä oli Suomen, nuori Miikka Salomäki pääsi pelaamaan samaan ketjuun Donskoin ja Junttilan kanssa. Jälki oli tuhoisaa, Suomen 2 - 0 Salomäki (Donskoi, Junttila) ja 3 - 0 Donskoi (Junttila) maalit merkittiin Kärppä-ketjun nimiin. Salomäki toi ketjuun energiaa, jota vapautui myös seurakavereidenkin käyttöön. Kun Jesse Virtanen (Pulkkinen) nosti Suomen jo 4 - 0 johtoon, Saksa vaihtoi maalivahtia.

Kolmanteen erään Suomi jälleen päästi Saksaa mukaan peliin. Huono kiekon tuonti omalta alueelta johti Saksan kiekonriistoon ja Tobias Riderin komeaan harhautukseen, seurauksena Saksan kavennusmaali 4 - 1. Suomi hiukan petrasi otteita ja teki vielä nelisen minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä loppunumeroiksi 5 - 1, E Haula (Pulkkinen, Vatanen). Tommi Kivistö palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

Nuorten Leijonien Kärppä-ketju ilmiliekeissä!
Suomen tehomies: Avauserä oli ihan katastrofi

12

30.12.2010 02:30

NOR

-

CAN

1

-

10

VIDEO

Kanadan tähti hurjassa vauhdissa

13

30.12.2010 22:00

SUI

-

SVK

6

-

4

14

30.12.2010 22:00

SWE

-

CZE

6

-

3

VIDEO

15

31.12.2010 02:00

RUS

-

NOR

8

-

2

16

31.12.2010 02:00

GER

-

USA

0

-

4

VIDEO

17

31.12.2010 19:30

SVK

-

FIN

0

-

6

Maalikooste

Pikkuleijonat nuiji Slovakian jäänrakoon

Suomi pelasi perusvarman puolustuspelin, jota myös Ortio kiitteli. Pelasimme paremmin kuin viime vuonna ja puolustajat olivat todella hyviä. Vastustajalla ei ollut paljon mahdollisuuksia meitä vastaan. Se teki maalivahdille helpoksi pelata puolustajien tukemana, Ortio linjasi.

Suomen maalin tekijät olivat Salomäki, Jokipakka, Haula 2 maalia, Donskoi ja Virkkunen.

USA:n on voitettava Sveitsi vähintään jatkoajalla, voittaaksensa lohkon kärjessä olevan Suomen.

18

31.12.2010 23:00

CAN

-

SWE

5

-

6

VIDEO

Suursuosikki nurin - Ruotsi suoraan välieriin

19

1.1.2011 02:00

CZE

-

RUS

3

-

8

20

1.1.2011 03:00

USA

-

SUI

2

-

1

VIDEO

21

2.1.2011 22:30

CAN

-

SUI

4

-

1

VIDEO

Kanada jatkaa välieriin ja Sveitsi pelaa 5.1. sijoista 5. - 6.

Uusintana:
ma 3.1. 08:30 Jääkiekon nuorten MM-kisat: Puolivälierät

22

2.1.2011 22:30

SVK

-

NOR

5

-

0

23

3.1.2011 02:30

FIN

RUS

3

-

4

VIDEO

Nuoret Leijonat kohtaa Venäjän karhun U20 MM-kisoissa 3.1. - voittajalla niukasti toipumisaikaa

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas. Erää mentiin tasaiseen tahtiin, vauhdilla päästä päähän. Venäläiset saivat onnekkaasti ensimmäisen maalinsa, kun Yuri Urychevin laukauksen ohjasi suomalaispelaaja maaliin. Suomi paikkasi tilanteen reilun parin minuutin kuluttua, kun Teemu Pulkkinen toi kiekon hyökkäysalueelle mutta ei saanut maalia. Kiekko ajautui maalin taakse, josta Iiro Pakarinen sai toimitettua kiekon maalin eteen. Pulkkinen ehti kiekkoon ja mälläsi tyhjään maaliin. Ensimmäinen erä päättyi 1 - 1. Maalivahtien torjunnat Ortio 12 ja Shikin 16 kertaa.

Toinen erä oli yhtä vauhdikasta pelaamista kuin ensimmäinenkin erä. Erän lopulla kärppäketju kiitti jälleen luottamuksesta, Miikka Salomäki syötti hyökkäysalueelle rynnistävälle Julius Junttilalle kiekon, muutama potku ja tarkka laukaus yläkulmaan. Ottelu oli 2 - 1. Ortio teki loistopelastuksia ja otti kiinni 12 laukausta, kun Shikin selvisi 7 torjunnalla.

Kolmas erä alkoi suomalaisittain hyvissä merkeissä. Suomi meni jo 3 - 1 johtoon Donskoin maalilla. Venäläiset tulivat kuitenkin Yvgeni Kuznetsovin kahdella henkilökohtaisella suorituksella tasoihin 3 - 3. Näin ottelu meni jaatkoajalle.

Jatkoajalla Suomella oli hyvä ote, mutta maalia ei saatu. Ajassa 66.44 toisessa erässä Venäjän pelastajaksi ilmoittautunut Yvgeni Kuznetsov ratkaisi ottelun Venäjälle. Suomi pelaa sijoista 5. ja 6..

24

3.1.2011 02:31

CZE

-

GER

3

-

2

25

3.1.2011 22:30

SWE RUS

3

-

4

VIDEO

Venäjä aloitti ottelun pirteästi ja oli toisessa erässä johdossa 0 - 2. Aivan toisen erän lopulla Ruotsi kavensi 1 - 2. Kolmannessa erässä näytti että venäläisiltä loppuu virta, kun Ruotsi tasoittaa ja menee johtoon 3 - 2. Jostakin venäläiset saivat vielä voimia ja puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Sergei Kalinin tasoittaa 3 - 3. Jatkoajalla joukkueet eivät saa lisämerkintöjä ja ratkaisu jää voittomaalikilpailuun, jossa Venäjän Denis Golubev murskaa Ruotsin haaveet loppuottelupaikasta. Venäläisten voiton takeena oli varmaotteisesti pelannut maalivahti Dmitri Shikin, joka torjui ottelussa kaikkiaan 46 kertaa. Ruotsin Lehner ei päässyt aivan venäläisen kollegansa tasolle 28 torjunnallaan.

26

4.1.2011 02:30

USA

CAN

1

-

4

VIDEO

Katso Playoff-ottelut

27

4.1.2011 22:30

GER

-

NOR

1

-

3

28

5.1.2011 02:30

FIN

-

SUI

2

-

3

Maalikooste

Suomen ja Sveitsin väilnen ottelu meni kaksi ensimmäistä erää Sveitsin painostaessa. Ottelussa maalit olivat tasan 2 - 2 vielä jatkoajan jälkeenkin. Suomi hävisi voittomaalikisan ja sijoittui lopullisessa tilastossa kuudenneksi.

Katso joukkue- ja pelaaja-arvioita

29

5.1.2011 02:30

CZE

-

SVK

5

-

2

30

5.1.2011 22:30

SWE

-

USA

2

-

4

VIDEO

Pronssiottelu

Mitaliottelut

Maalikooste

Katso Playoff-ottelut

Uusintana:
to 6.1. 09:00 Jääkiekon nuorten MM-kisat: Pronssiottelu

31

6.1.2011 02:30

CAN

-

RUS

3

-

5

VIDEO

Loppuottelu

Mitaliottelut

Uusintana:
to 6.1 11:45
Jääkiekon nuorten MM-kisat: Loppuottelu

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011 päättyivät.
Venäjälle kultaa, Kanadalle hopeaa ja USA pronssille, Suomi 6. sijalle

Joukkueiden lyhenteet

CAN = Kanada, CZE = Tshekin tasavalta, FIN = Suomi, GER = Saksa, NOR = Norja,
RUS = Venäjä, SUI = Sveitsi, SVK = Slovakkia, SWE = Ruotsi, USA = USA

_________________________

Alkuun Alkusarja Karsintasarja Playoffs Ottelukaavio Ottelutulokset Joukkueiden lyhenteetSuomen joukkue Turnausjoukkueet Tilastot Toimitsijat TV- ja nettilähetykset IIHF Aikaero Suomi ja Buffalo
_________________________

Suomen joukkueen kokoonpano

Pelaajat

No

Sukunimi

Etunimi

Paikka

L/R

Pit. cm

Paino kg

Synt. pvm

Joukkue

Joukkueen kotipaikka

3

JOKIPAKKA

Jyrki

D

L

190

87

20.08.1991

Ilves

Tampere

4

KIVISTÖ

Tommi

D

L

186

89

07.06.1991

Jokerit

Helsinki

5

MANELIUS

Nico

D

L

182

87

12.03.1991

Jokerit

Helsinki

6

PULKKINEN

Teemu

F

R

180

87

02.01.1992

Jokerit

Helsinki

8

RISSANEN

Rasmus

D

L

190

93

13.06.1991

Everett

Silvertips

9

VATANEN

Sami

D

R

177

75

03.07.1991

JYP

Jyväskylä

10

HAULA

Erik

F

L

182

85

23.03.1991

University

Of Minnesota

11

SALOMÄKI

Miikka

F

L

180

90

09.03.1993

Kärpät

Oulu

13

JUNTTILA

Julius

F

L

178

78

15.08.1991

Kärpät

Oulu

15

MÄÄTTÄ

Olli

D

L

187

89

22.08.1994

JYP

Jyväskylä

16

TUOMINEN

Henri

F

L

193

86

10.09.1991

Ilves

Tampere

18

PAKARINEN

Iiro

F

R

185

90

25.08.1991

KalPa

Kuopio

19

PERHONEN

Samu

GK

L

193

78

07.03.1993

JYP

Jyväskylä

20

ARMIA

Joel

F

R

192

87

31.05.1993

Ässät

Pori

21

VIRKKUNEN

Valtteri

F

L

177

79

18.02.1991

Blues

Espoo

23

VIRTANEN

Jesse

D

L

182

84

07.08.1991

Lukko

Rauma

24

TALLBERG

Teemu

F

L

187

86

13.05.1991

HIFK

Helsinki

25

RAJALA

Toni

F

L

179

75

29.03.1991

Ilves

Tampere

27

DONSKOI

Joonas

F

R

183

83

13.04.1992

Kärpät

Oulu

28

TURTIAINEN

Jaakko

F

L

184

86

05.03.1991

HPK

Hämeenlinna

29

NÄTTINEN

Joonas

F

R

189

90

03.01.1991

Blues

Espoo

30

AITTOKALLIO

Sami

GK

L

186

78

06.08.1992

Ilves

Tampere

31

ORTIO

Joni

GK

L

186

83

16.04.1991

TPS

Turku

Toimihenkilöt

Tehtävä Nimi Syntymäaika
Päävalmentaja Lauri Marjamäki 29.05.1977
Valmentaja Raimo Helminen 11.03.1964
Joukkueen GM Timo Backman 24.06.1956
Joukkueenjohtaja Jouko Mattila 10.07.1960
Huoltaja Janne Jansson 11.05.1971
Lääkäri Janne Pesonen 20.12.1978

Joukkueen johtoryhmään kuuluvat edellisten lisäksi

Tehtävä Nimi
Valmentaja Karri Kivi
Maalivahtivalmentaja Lasse Sampakoski
Fysioterapeutti Pekka Tarkiainen

Joukkueen hieroja Antti Honkaheimo

Joukkueen esittely: Media Guide, SJL

Ei kommentteja: