maanantai 12. lokakuuta 2009

FlyingFinn

Nykyisin suomalaiset menestyvät yleisurheilun sijaan esimerkiksi mäkihypyssä, jääkiekossa ja muissa talviurheilulajeissa sekä lentopallossa ja moottoriurheilussa. Eräitä viime aikojen menestyneitä suomalaisurheilijoita ovat olleet mäkihyppääjät Matti Nykänen ja Janne Ahonen, formulakuljettajat Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen, jääkiekkoilijat Jari Kurri, Teemu Selänne ja Saku Koivu, jalkapalloilijat Jari Litmanen, Sami Hyypiä sekä painijat Pertti Ukkola, Marko Asell, Marko Yli-Hannuksela, Tapio Sipilä ja Jouko Salomäki, keihäänheittäjät Seppo Räty, Kimmo Kinnunen, Aki Parviainen, Tero Pitkämäki, moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen ja kuulantyönnön olympiakultamitalisti Sydneystä 2000 Arsi Harju.
Koripalloilija
Hanno Möttölä varattiin NBA:han. Pari vuotta myöhemmin Petteri Koposesta tuli NBA:n ensimmäisenä NBA Draft kierroksen ensimmäisellä kierroksella varattu suomalainen

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Oikea tietopaketti urheilijoista,
joista ovat monet tutun tuntuisia.Koripalloilijoiden nimet
eivät ole sitä. Mutta nythän nekin
tulevat tutuksi blogistasi.
Kivaa tietoa, vaikken seuraakaan urheilua.

Krista kirjoitti...

hyvä kun suomalaisetkin menestyvät jossakin urheilulajeissa!mäkihyppyä esim.on joskus taas sit kiva katsoa!eiks siinä nyt taas ole Janne Ahonenkin?sulla on kivoja kirjotuksia!kiinnostavaa luettavaa!