maanantai 18. tammikuuta 2010

"THE FINNISH ICE HOCKEY NEXT STAR"ILKKA HEIKKINEN

Jääkiekko, NHL

Redden palasi kaukaloon - Heikkinen katsomoon

julkaistu 10.12.2009 klo 07.52

Wade Reddenin paluu sysäsi Ilkka Heikkisen katsomoon. Wade Reddenin paluu sysäsi Ilkka Heikkisen katsomoon.


Ilkka Heikkisen komennus New York Rangersin NHL-kokoonpanossa on päättymässä, kun Wade Redden on toipunut pelikuntoon. Heikkinen sysättiin jo katsomoon, kun Rangers kärsi jatkoajan jälkeen 1-2-tappion Chicagolle.

Rangers johti pitkään 1-0 Chris Higginsin avauserän maalilla. Maalin syöttänyt Marian Gaborik johtaa edelleen maalipörssiä 21 osumallaan, mutta kuudessa viime ottelussa hän on tehnyt vain yhden maalin. Silti hän on kantanut köykäistä Rangers-hyökkäystä keräten näissä otteluissa neljä syöttöä.

Rangersin ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist pystyi pitämään hämmästyttävän kauan Rangersia johdossa, vaikka Chicago tulitti jatkuvalla syötöllä. Viimein ajassa 54.05 Jonathan Toews ohitti Marian Hossan ja Patrick Kanen syötöistä 39 kiekkoa torjuneen Lundqvistin.

- Heillä oli kiekko koko illan ajan. Kun olisimme pystyneet pitämään kiekkoa, emme tehneet sitä. Emme olleet tarpeeksi vahvoja. He olivat maalillamme koko illan, Rangers-luotsi John Tortorella synkisteli NHL:n verkkosivuilla.

Jatkoajalla kookas Dustin Byfuglien (pikkukuvassa) upotti Rangersin todellisella soolomaalilla. Byfuglien sai Duncan Keithiltä kiekon omassa päädyssään, kuljetti koko kentän yli, kieputti Rangers-pakin kahville ja nosti rystyltä kiekon ohi Lundqvistin. Maali oli Helsingissäkin kauden avauksessa säväyttäneelle yhdysvaltalaiselle voimahyökkääjälle kauden yhdeksäs.

- Sama kai se on ottaa kaksi pistettä yhden sijaan, järkälemäinen Byfuglien täräytti rauhalliseen tyyliinsä.

Chicago on kahdeksan ottelun voittoputkensa jälkeen hävinnyt jo kolme kertaa, ja kaikki kolme voittoa sen jälkeen ovat tulleet vasta jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa. Patrick Kane on pelannut jo kahdeksan ottelua ilman maalia, mikä huolettaa Chicagossa.

Ilkka Heikkinen on ehtinyt pelata kaksi ottelua NHL:ssä Reddenin poissa ollessa. Rangersilla on kohtuullisen vakiintunut pakkikuusikko, joten Heikkinen palautettaneen farmiin piakkoin.

Ei kommentteja: