maanantai 25. tammikuuta 2010

JUHA HAUKKALA"THE FLYING FINN"

Juha Haukkala
Syntynyt 28.6.1978 Seinäjoki
Seura Seinäjoen Hiihtoseura
Laji Freestyle
Pituus 189 cm
Paino 104 kg
Valmentaja Heikki Kervinen

Lisätiedot

Juha Haukkala on pienestä pitäen ollut varsin monipuolinen harrastuksissaan. Hänen listal-taan löytyy mm. hiihtoa, jääkiekkoa, jalkapalloa, pesäpalloa, lentopalloa, yleisurheilua... Urhei-lun lisäksi Juhalta löytyi musikaalisiakin taipumuksia, sillä kaikkien urheilulajien lisäksi hän ehti nuorempana käyrätorven soittotunneille. Myöhemmin lajivalikoimasta löytyi salibandya.
Mutta yhdeksänvuotiaana löytynyt alppihiihto oli silti Haukkalan arvoasteikossa korkealla. Ja samoille lukemille pääsi Ski crosskin, jonka pariin seinäjokelainen kaudella 2002-2003 siirtyi. Kerta kokeilu vei miehen mennessään.

Juha valmistui röntgenhoitajaksi vuonna 2006 ja on kesäisin työskennellyt lasten ja nuorten sairaalassa. Töihin hän palaa aina kauden päättyessä maaliskuussa päästäkseen jälleen syyskuun lopussa ”hiihtovapaalle”.

Juhan urakehitystä ovat jarruttaneet molempien polvien eturistisidevammat, mutta se ei ole muuten miehen intoa himmentänyt. Lumi on hänestä edelleen hieno elementti ja voittoja hän tavoittelee aina, kun vammat eivät vauhtia hiljennä. Kaudella 2007-08 Haukkalan maailman-valloitus alkoi todenteolla, kun hän sai kutsun arvostettuun Winter X-Games -kilpailuun. Hyvin alkanut kausi päättyi loukkaantumiseen. Hurja ilmalento aiheutti leikkausta vaatineet vammat: virtsaputki ja -rakko korjattiin, lantion häpyliitos repesi, mikä korjattiin ruuvien ja levyn avulla.

Ei kommentteja: