maanantai 11. tammikuuta 2010

KIMI RÄIKKÖNEN CHAMPION WORLD F1 2007"THE FLYING FINN"

Jäämiehen juuret Kinnulasta

23.10.2007 2:00 (Päivitetty 23.10.2007 2:00)

Kimi Räikkösen suonissa virtaa Kinnulan verta.

Kuvasarjat

Esa Kilponen

Formulasankari Kimi Räikkösen pappa Leevi Pietilä on kotoisin Kinnulan Jääjoen kylältä.

- No, herran tähen, se Kimin Leevi-pappa oli minun Uuno-mieheni veli. Kimi ja poikani ovat serkuksia, vahvistaa Elli Paananen Kinnulasta.

Pienen kylän pienestä mökistä Leevi lähti jo nuorena miehenä Etelä-Suomeen.

Hän meni siellä naimisiin ja sai Paula-tytön, Kimin äidin.

- Jo edesmennyt Leevikin oli kova konemies, tietää Jääjoen kylän kyläpäällikkö, kylätoimikunnan puheenjohtaja Tapio Pekkarinen.

Kinnulassa uskotaan, että formulakuljettajan lempinimi Jäämies (Iceman) liittyy nimenomaan Kinnulan Jääjokeen - Kinnulassa kun muutoinkin elää voimakas liikanimiperinne.

- Onhan se hyvin mahdollista, sillä Jääpittäin kylä, niin kuin täällä sanotaan, kaikuu monessa liikanimessä, Pekkarinen sanoo.

Tervetuloa Kinnulaan, Kimi!

Kimin voittokulkua seurattiin Kinnulassa sukulaissuhteen takia tavallista tiukemmin.

- Juhlia ei täällä silti ole järjestetty, mitä nyt kukin keskenään on juhlinut, sanoo Pekkarinen.

Kimi Räikkönen on tiettävästi käynyt ainakin kerran Kinnulassa, nuorena poikana äitinsä ja isänsä kanssa.

Kinnulassa ollaan otettuja Räikkösen sukulaisuudesta - Pekkarinen vertaa tapausta Saarijärveen ja Pamela Andersonin sukulaisuussuhteeseen.

- Jos Kimi taas joskus pyörähtää juurillaan, niin tervetuloa vaan Kinnulaan ja Jääjoelle. Täällä tarjotaan aitoa kinnulalaista perinneruokaa eli muttia sekä hirvenlihakeittoa. Ja jotain kirkastakin varmasti löytyy, aitoa Kinnulan kirkasta, lupaa Pekkarinen.

Serkut eivät nähneet toisiaan

Aulis Paanasen isä Uuno ja Kimin pappa Leevi olivat veljeksiä. Aulis on siis Kimin serkku.

- Mutta koskaan en ole Kimiä tavannut. Paulan kanssa olen kuitenkin hyvä tuttu, hän kulki usein kyydissäni kun olin Etelä-Suomessa töissä.

- Matti-isääkään en koskaan tavannut, ja Paula sanoikin kerran, että enkö tiedä, että heillä on Kimi-poika, jonka kanssa Matti on aina Saksassa. Ajavat F3:stä ja pojasta saattaa tulla joskus kuuluisa, muistelee Kinnulan Kangaskylällä nykyisin asuva Paananen.

- Kyllähän Kimi-serkku olisi kiva tavata, mutta taitaa hänellä olla selkään taputtelijoita muutenkin. Paula-äidilleen voisin kuitenkin onnitteluviestin laittaa, hän tuumii.

Kinnulan veri virtaa suonissa

Tapio Pekkarinen uskoo, että Kimi Räikkösen suonissa virtaa vahvasti kinnulalaisia geenejä.

- Kova tahto ja sisu päästä vaikeuksien kautta voittoon. Kinnulassa on aina ollut kovia urheilijoita, joilla tätä sisukkuutta on ollut yllin kyllin, ja niin näyttää Kimilläkin olevan, Pekkarinen huomauttaa.

Ei kommentteja: