keskiviikko 11. marraskuuta 2009

ANNA ABREU IS "FINNISH STAR"

Anna Abreu

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Anna Abreu
Anna Abreu Kiuruvedellä Iskelmän juhlaa kymmenen vuotta -musiikkitapahtumassa, 16. heinäkuuta 2008.
Anna Abreu Kiuruvedellä Iskelmän juhlaa 10 vuotta musiikkitapahtumassa 16. heinäkuuta 2008
Syntynyt 7. helmikuuta 1990 (ikä 19)
Syntymäpaikka Suomi Vantaa
Tyylilajit pop, R&B, latino, dance, elektro
Laulukieli englanti, portugali, espanja
Ammatit laulaja, tanssija
Soittimet laulu
Levy-yhtiöt Sony BMG, Sony Music

Anna Eira Margarida Mourão de Melo e Abreu[1] (s. 7. helmikuuta 1990 Vantaa) on suomalainen laulaja, joka nousi julkisuuteen vuoden 2007 Idols-kilpailun yhteydessä. Abreu sijoittui kisassa toiseksi, kun kisan voitti Ari Koivunen.

Sisällysluettelo

[piilota]

[muokkaa] Ura

Anna Abreu on laulaja, joka laulaa pääosin poppia. Hän laulaa englannin-,espanjan- ja portugalin kielellä. Hän ei ole toistaiseksi esiintynyt tai julkaissut musiikkia suomeksi.

[muokkaa] Musiikki

Anna Abreu pääsi Idols-finaaliin saatuaan semifinaaliryhmässään 80 prosenttia annetuista äänistä. Helsingin jäähallissa 6. huhtikuuta 2007 pidetyssä finaalissa hän sai äänistä 43 prosenttia ja hävisi Ari Koivuselle.

Abreu allekirjoitti levytyssopimuksensa 26. huhtikuuta 2007. Hänen musiikkinsa on pääosin poppia, jossa on vaikutteita rhythm and bluesista, soulista ja latinosta. [2] Abreun esikoissingle End of Love esiteltiin NRJ-radiokanavalla 26. kesäkuuta ja varsinainenkenen mukaan?Anna Abreu ilmestyi 22. elokuuta 2007. [3] Debyyttialbumia on myyty yli tuplaplatinarajan, jopa 85 000 kappaletta. debyyttialbumi

Abreun toista albumia edelsi elokuussa 2008 julkaistu single Vinegar ja lokakuussa julkaistiin albumi Now. Levyltä julkaistiin vielä kolme singleä. Now-albumia on myyty yli 50 000 kappaletta eli se on rikkonut platinalevyrajan. Albumin yhteydessä julkaistiin myös fanikirja Aakkoset Annasta Öisiin maanteihin, jonka kirjoitti Suosikki-lehden freelancertoimittaja Aino-Kuutamo Uusitorppa.

Anna Abreu on esiintynyt kolme kertaa Elämä Lapselle -konsertissa.

Abreun kolmas albumi Just a Pretty Face?[4] julkaistiin 21. lokakuuta 2009 ja sitä ostettiin kauppoihin ilmestymispäivänä kultalevyyn oikeuttavan määrän, yli 23 000 kpl. [5] Levy on myös myynyt jo platinaa .Levy on yltänyt parhaimmillaan Suomen levymyyntilistan kolmannelle sijalle. Just a Pretty Face? ei saanut erityisen hyviä arvosteluita. Esimerkiksi Helsingin Sanomat antoi levylle vain kaksi tähteä viidestä. Sen ensimmäinen single Music Everywhere [6] on Abreun ensimmäinen elektro-tyylinen dance-kappale. Single oli ensisoitossa Voicen radiossa 5. elokuuta2009.

[muokkaa] Ulkomaan julkaisut

Anna Abreuta aletaan markkinoida ulkomailla syksyllä 2009, kun hänen toisen albuminsa ensimmäinen single Vinegar julkaistaan Iso-Britanniassa 9. marraskuuta. Brittijulkaisussa on mukana ylimääräinen kappale "Buzz Junkies Edit". [7]

[muokkaa] Palkinnot

Abreu on palkittu Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajien Emma-gaalassa vuoden naissolistin Emmalla kahdesti.

Vuonna 2009 Abreu oli jälleen ehdolla viiden Emma-palkinnon saajaksi. Abreu oli ehdokkaana Vuoden parhaan albumin (Now), Vuoden parhaan pop-albumin (Now), Vuoden parhaan naissolistin, Vuoden biisin (Vinegar) ja Parhaan katsoja-artistin saajiksi. Abreu sai toisen Vuoden parhaan naissolisti-Emman 14. maaliskuuta 2009 pidetyssä Emma-gaalassa. Ja sai toisena vuonna peräkkäin vuoden naissolisti Emman.

[muokkaa] Muuta

Anna Abreu Hartwall-areenalla, syyskuussa 2007.

Abreu toimi The Simpsons Movie -elokuvan suomenkielisellä ääniraidalla Rod Flandersin[8] äänenä.

Abreu sai kutsun vuoden 2008 itsenäisyyspäivän Linnan juhliin.[9] Hänen seuralaisenaan oli hänen silloinen avopuolisonsa Panu Larnos. Avoliitto päättyi eroon kesällä 2009.

[muokkaa] Tausta

Abreun isä Paulo on portugalilainen ja äiti Liisa on suomalainen. Hänen isänsä asuu Sintrassa, Portugalissa. Abreu on asunut pienenä Portugalissa. Hän käy nykyään siellä lomailemassa ja tapaamassa isäänsä sekä neljä vuotta vanhempaa veljeään Emiliä. Abreu on katolilainen. Kilpailun aikaan Anna opiskeli Sibelius-lukiossa ensimmäistä vuottaan. Hän keskeytti koulunkäyntinsä syksyllä 2007 muiden Idols-finalistien kanssa pidetyn Idoleita ja tähtiä[10] Hän on sittemmin jatkanut keskeytyneitä opintojaan. -yhteiskiertueen, sekä levytyssopimuksen vuoksi.

Laulamisen lisäksi Abreu harrastaa reggaeton-tanssia,[11] hän on laulanut yhtyeessä ja soittanut viulua jo vuosia. Viulun soittamisen hän aloitti jo neljän vuoden ikäisenä.[12] Abreu puhuu sekä suomea että portugalia äidinkielenään ja hän osaa myös englantia, espanjaa ja vähän ruotsia.

1 kommentti:

Kirsti kirjoitti...

Hieno tietopaketti Anna Abreusta,
tätä mielellään luki.Kiitos Jani blogisi on mukava.
Anna Puhuu äidinkielenään portugalia ja suomea.Ja jo 4-vuotiaana aloitti viulun soittamisen,ja osaa myös englantia ja espanjaa.Hauska tietää
hänestä.