sunnuntai 29. marraskuuta 2009

MIKA PYÖRÄLÄ"THE FLYING FINN"

Mika Pyörälä teki voittomaalin Detroitia vastaan.Kuva: Getty Images
Mika Pyörälä teki voittomaalin Detroitia vastaan.
Kuva: Getty Images

Mika Pyörälä mahtumassa Flyersin NHL-miehistöön

28.09.2009 10:14

Mika Pyörälän ensimmäinen NHL-tavoite on päästä mukaan Philadelphia Flyersin kokoonpanoon heti kauden alusta lähtien. Se näyttää toteutuvan.

Flyers asetti viikonvaihteessa puolustaja Randy Jonesin waiver-listalle. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Philadelphia pyrkii eroon Jonesin 2,75 miljoonan palkasta tehdäkseen tilaa - muun muasssa Pyörälälle.

Joukkue haluaa myös pitää NHL-miehistössään hyökkääjä James van Riemsdykin.

- Jos joukkue lyötäisiin lukkoon nyt, Pyörälä olisi joukkueessa, sanoo Flyersin GM Paul Holmgren Times Herald -lehdelle.

Joka tapauksessa on selvää, että monipuolinen Pyörälä on vakuuttanut Flyers-johdon etenkin monipulisuudellaan

Kotiläksyt tehtynä

Pyörälä itse ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan valmistautui hyvin Flyersin harjoitusleiriin.

- Tein vähän taustatyötä ja otin selvää millainen NHL-joukkueen leiri on, että osasin varautua ja tiesin mikä on homman nimi, hän sanoo STT:lle.

Valmistautuminen osui kohdalleen, sillä hänen mukaansa vastaan ei ole tullut mitään sellaista, joka olisi tullut aivan puun takaa.

- Tietenkin on pelillisiä juttuja, jotka ovat erilaisia täällä ja Euroopassa. Täällä kaukalo on pienempi ja se tietää sitä, että tempo on vähän kovempi ja tilanteet tulevat nopeammin.

Pyörälä toteaa hiukan ihmetellen ja ihastellen, kuinka kaikki on Flyersin organisaatiossa hoidettu viimeisen päälle, myös kaukalon ulkopuolella.

- Ei ole ollut mitään sellaista, mikä olisi puuttunut. Eikä ole mitään sellaista mitä olisi tarvinnut, mutta sitä ei ole ollut saatavilla. Ja jos mistään muualta ei saa apua, aina voi kysyä joukkuekaveri Kimmo Timoselta.

Mitä sanoo koutsi?

Flyersin valmentaja John Stevens ei viikonloppuna halunnut vielä arvuutella onko Pyörälälle paikka NHL-kokoonpanossa vai ei.

- Mika on erittäin lähellä paikkaa. Meidän täytyy nyt vain katsoa miten kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Jos niin käy, että hän ei aloita kautta meidän kanssamme, odotan hänen tulevan pian takaisin.

Stevens sanoo olevansa erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

- Näyttää siltä, että kaikki Suomesta saamamme pelaajat ovat erittäin vastuullisia pelaajia molemmissa päissä, niin myös Mika.

Valmentaja laskee Pyörälän eduksi senkin, että hän voi pelata kumpaa laitaa tahansa, pelata hyvin yhteen taitopelaajan kanssa tai olla kotonaan kolmosketjussa.

- Mika on monipuolinen pelaaja, ja hän on ollut erittäin miellyttävä yllätys. Jos hänen pitää vielä parantua jossakin, niin se on täkäläiseen pelityyliin sopeutuminen.

Ei kommentteja: