tiistai 10. marraskuuta 2009

FINLANDND U21 FOOTBALLTEAM IN EUROPEAN TOURNAMENT SWEDEN

Pelaajaesittelyt


#1 Anssi JAAKKOLA, AC Siena (ITA)
13.3.1987

Vuonna 2007 Serie A -seura AC Sienaan TP-47:stä siirtynyt maalivahti aloitti kaksi karsintaottelua. Debytoi Italian pääsarjassa jo viime keväänä. Tomi Maanojan jälkeen eniten pelejä karsinnoissa pelannut maalivahti. Nykyään Italian Serie B2 sarjatasolla V.F. Colligianassa pelaava Jaakkola on pitänyt nollan kuudessa peräkkäisessä U21-matsissa.


#2 Ville JALASTO, Aalesunds FK (NOR)
19.4.1986

Jalasto pelasi yhtä vaille kaikki Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelut ja osui kerran myös maalipuiden väliin. Jämäkkä oikea laitapuolustaja siirtyi espoolaisesta Hongasta Norjan pääsarjassa pelaavan Aalesunds FK:n riveihin ennen Veikkausliigan alkamista. Sitä ennen Jalasto oli edustanut vain Honkaa siirryttyään seuraan 8-vuotiaana EsPasta. Kolmen Veikkausliigakauden aikana Jalasto pelasi Hongassa 71 ottelua, joissa viimeisteli kolme maalia.


#3 Jukka RAITALA, HJK
15.9.1988

HJK:n keravalaislähtöinen puolustuspelaaja voi pelata monessakin eri roolissa. On nähty Klubissa sekä topparina, että laidalla. Raitala pelasi yhdeksän Suomen kymmenestä EM-karsintaottelusta. Ennen kautta 2009 Raitala oli pelannut Veikkausliigassa 46 kertaa ja esiintynyt kertaalleen jopa A-maajoukkueessa. Raitala osaa puolustuspelin lisäksi myös hyökkäysten tukemisen omalta paikaltaan.


#4 Jonas PORTIN, FF Jaro
30.9.1986

Vuonna 2006 U21-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Jonas Portin pelasi kaikissa kymmenessä Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelussa matkalla Ruotsin kisoihin. Kokenut Veikkausliiga-pelaaja oli ennen kauden alkua pelannut Jarossa jo 74 pääsarjaottelua. 189-senttinen Jonas on pari vuotta isoveljeään Jensiä nuorempi. Jonas teki alkukesästä italialaisen Ascolin kanssa neljän vuoden mittaisen sopimuksen, joka astuu voimaan kisojen jälkeen heinäkuun 1. päivä. Portin oli myös A-maajoukkueen mukana keväällä kun Huuhkajat leireili Japanissa.


#5 Tuomo TURUNEN, FC Honka
30.8.1987

Tuomo Turunen pelasi kaikkieen yhdeksän Suomen kymmenestä EM-karsintaottelusta. Kaikkiaan Turusella on vyöllään 15 kamppailua tässä ikäluokassa. Hän debytoi U21-maajoukkueessa maaliskuussa 2007 Kyprosta vastaan. Vuonna 2008 Turunen valittiin alle 21-vuotiaiden parhaaksi pelaajaksi. Honkaa edustava Turunen teki A-maajoukkuedebyyttinsä tänä keväänä Japania vastaan. Turunen on maajoukkueessa nähty pääasiassa topparina mutta seurajoukkueessaan Hongassa pelipaikka on vaihdellut myös keskikentän pohjalle ja puolustuksen laitaan. Oli ennen kauden alkua lähellä siirtoa Helsingborgiin, mutta seuranvaihto kaatui ruotsalaisten maksuongelmiin.


#6 Tim SPARV, Halmstads BK (SWE)
20.2.1987

Jari Litmasen tavoin 20. helmikuuta syntynyt Sparv on Pikkuhuuhkajien tärkein pelaaja ja joukkueen henkinen johtaja. Kapteeni on myös joukkueen paras maalintekijä ja rangaistuspotkuspesialisti. 15 pelaamassaan U21-kamppailussa keskikentän keskustan pelaaja on osunut neljästi. Hän oli pelaamissaan yhdeksässä karsintapelissä sinivalkoisten paras maalintekijä kolmella maalillaan. Lokakuussa 2006 Slovakiaa vastaan tässä ikäluokassa debytoinut Sparv edusti ennen Halmstadia englantilaista Southamptonia yhdessä mm. Englannin maajoukkueen Theo Walcottin kanssa. Sparv debytoi A-maajoukkueessa keväällä kun Huuhkajat kohtasi Japanin.


#7 Kasper Hämäläinen, TPS
8.8.1986

Kasper Hämäläinen oli EM-karsinnoissa Jonas Portinin ohella ainoa pelaaja, joka pelasi kaikissa kymmenessä ottelussa. Nopea ja taitava laitahyökkääjä pelaa jo kuudetta kauttaan TPS:n mukana Veikkausliigassa. Debyyttinsä liigatasolla hän suoritti kaudella 2003 17-vuotiaana. Hämäläinen debytoi viime vuonna Suomen A-maajoukkueessa ottelussa Sveitsiä vastaan.

#8 Mehmet Hetemaj, Thrasivoulos Fylis (GRE)
8.12.1987

Mehmet Hetemaj pelaa tällä hetkellä kreikkalaisen Thrasivoulos Fyliksen riveissä, jossa hän on lainalla toisesta kreikkalaisseurasta, Panionioksesta. Veikkausliigassa Hetemaj teki debyyttinsä kaudella 2006 HJK:n paidassa. Ennen Kreikkaan siirtymistä talvella 2008, Hetemaj ehti pelata Veikkausliigassa 26 ottelua HJK:ssa sekä FC Viikingeissä. Perparim Hetemajn pikkuveli on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskikentällä kuin puolustuslinjassa. EM-karsinnoissa hän pelasi viidessä ottelussa.

#9 Berat Sadik, DSC Arminia Bielefeld (GER)
14.9.1986

Berat Sadik siirtyi FC Lahdesta kesällä 2008 Bundesliigajoukkue Arminia Bielefeldin riveihin. Menneellä kaudella hyökkääjä pelasi Saksan pääsarjassa 13 ottelua, mutta joukkue putosi kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi. Veikkausliigassa Sadik debytoi kaudella 2005 Kuopion Palloseuran riveissä, josta hän siirtyi FC Lahteen kaudeksi 2007. 1,5 kauden aikana hän ehti viimeistellä 13 maalia lahtelaisten riveissä ennen siirtoaan Saksan kentille. Sadik on isokokoinen ja taitava hyökkääjä, joka pelasi EM-karsinnoissa viidessä ottelussa viimeistellen myös yhden maalin.

#10 Nicholas Otaru, FC Honka
15.7.1986

Nicholas Otaru on noussut vasta viime aikoina Pikkuhuuhkajiin mukaan, mutta vastuu seurajoukkue FC Hongassa lupaa hyvää EM-kisoja ajatellen. Otaru kärsi talvella polvivaivoista, mutta nyt kaikki on taas kunnossa. Keskikentän työmyyrä, jolla on myös iso rooli erikoistilanteissa. Veikkausliigassa Otarulla on meneillään neljäs kausi Hongassa ja alkukeväästä meni rikki 50 pelatun Veikkausliigaottelun raja.


#11 Jarno Parikka, HJK
21.7.1986

Toisen polven maajoukkuepelaaja kuuluu Pikkuhuuhkajien kokeneempaan kaartiin. Jarno Parikan ensimmäisestä tämän ikäluokan maaottelusta on aikaa jo yli kolme vuotta. A-maajoukkuedebyyttikin on jo tehtynä. Veikkausliigassa maaliahneella Parikalla on menossa neljäs kausi HJK:n paidassa. Viime kausi toi Klubissa yhdeksän liigaosumaa ja seuran parhaan maalintekijän tittelin.


#12 Jon Masalin, Hamarkameraterne (NOR)
29.1.1986

Loukkaantuneen Lukas Hradeckyn tilalle EM-ryhmään viimeisenä pelaajana noussut Jon Masalin on harvoja joukkueen pelaajia, joka ei ole pelannut yhtään Veikkausliigaottelua. Kokemusta Masalinilla on niin Hollannista kuin Englannistakin. Nykyisessä seurassaan HamKamissa hän nappasi ensi kertaa ykkösmaalivahdin paikan syrjäytettyään viime kaudella seuraikoni Ivar Rönningenin tolppien välistä. Alkuvuodesta häiritsivät loukkaantumiset, mutta lopputurnaukseen Masalin pääsee täydessä iskussa.

#13 Pyry Kärkkäinen, HJK
10.11.1986

Topparina parhaiten viihtyvä Pyry Kärkkäinen siirtyi täksi kaudeksi HJK:n riveihin. Edelliset kaksi kautta hän pelasi FC Lahdessa. Liigadebyyttinsä vahva puolustaja suoritti Kuopion Palloseuran paidassa kaudella 2005. Tällä kaudella Kärkkäinen on viimeistellyt jo kaksi maalia pelaamissaan kymmenessä ottelussa. EM-karsinnoissa hän pelasi viidessä ottelussa. Tarvittaessa Kärkkäinen pystyy pelaamaan myös keskikentällä puolustavassa roolissa.

#14 Joni Aho, FC Inter
12.4.1986

FC Interin oma kasvatti, joka pelaa jo neljättä kauttaan Veikkausliigassa. Kahden edellisen kauden aikana Aho on pelannut kaikki joukkueen liigapelit alusta loppuun. Viime kaudella hän oli avainroolissa Interin voittaessa historiansa ensimmäisen Suomen mestaruuden. Aho on nopea ja äärimmäisen taitava laitapuolustaja, joka pienestä koostaan huolimatta on vahva kaksinkamppailuissa. Tarvittaessa Aho pystyy pelaamaan myös topparina. EM-karsinnoissa Aho pelasi viidessä ottelussa.


#15 Ilari Äijälä, MYPA
30.9.1986

Ilari Äijälä nousi EM-kisajoukkueeseen viime metreillä korvaamaan loukkaantunutta Mika Ojalaa. MYPAn riveissä Veikkausliigassa pelaava Äijälä on pelannut loistavan alkukauden. Kausi 2008 oli hänen läpimurtokautensa liigatasolla - keskikenttäpelaaja iski tehot 5+7. Äijälä on alkujaan HJK:n kasvatti, jonka riveissä hän debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2005. Vasenjalkainen pelaaja pelasi EM-karsinnoissa yhdessä ottelussa.

#16 Perparim Hetemaj, AEK Athens (GRE)
12.12.1986

Perparim Hetemaj pelasi alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ensimmäisen kerran jo keväällä 2005. Taitava keskikenttäpelaaja pelasi Veikkausliigassa HJK:n riveissä, josta hän siirtyi kesken kauden 2006 AEK Athensiin. Kreikkalaisseurassa Hetemaj nousi heti pelaavaan kokoonpanoon pelaten myös hyviä otteluita Mestarien Liigassa. Kaudella 2007-2008 keskikenttäpelaaja haki peliaikaa toisesta Kreikan pääsarjaseurasta, Apollon Kalamariaksesta. Hetemaj debytoi Suomen A-maajoukkueessa alkuvuodesta 2009 ottelussa Japania vastaan.

#17 Juha Hakola, Heracles Almelo (NED)
27.10.2987

Juha Hakolan tie Euroopan kentille sekä Pikkuhuuhkajien riveihin kulkee hieman eri reittiä, kun muilla pelaajilla. Hakolalla ei ole tilillään yhtään ottelua Veikkausliigassa. HJK:n kasvatti siirtyi vuonna 2007 Viron pääsarjassa pelaavan FC Floran riveihin. Heti tulokaskaudellaan hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tammikuussa 2009 Hakola siirtyi Florasta Hollannin pääsarjaan Heracles Almelon riveihin. Taitava laitahyökkääjä murtautui heti joukkueen avauskokoonpanoon. EM-karsinnoissa Hakola pelasi neljässä ottelussa.

#18 Jussi Vasara, FC Honka
14.5.1987

FC Hongassa pelaava Jussi Vasara pelasi ensimmäisen ottelunsa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ratkaisevassa toisessa jatkokarsinnan osaottelussa Itävaltaa vastaan. Debyytti oli varmasti ikimuistoinen, sillä Vasara viimeisteli Suomen molemmat maalit. Vasara siirtyi vuonna 2007 HJK:sta Honkaan, jonka riveissä hän debytoi Veikkausliigassa samalla kaudella. Viime kausi oli miehen läpimurtokausi myös liigatasolla, sillä hän kuului säännöllisesti espoolaisten avauskokoonpanoon tehden myös kolme maalia. Vasara on todella juoksuvoimainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan keskikentällä monessa eri roolissa.

#19 Aleksandr Kokko, FC Honka
4.6.1987

FC Hongan hyökkääjä Aleksandr Kokko voitti kaudella 2008 Veikkausliigan maalinkuninkuuden 13 maalilla. Venäjällä syntynyt Kokko debytoi Veikkausliigassa 17-vuotiaana FC Jazzin riveissä. EM-karsinnoissa hyökkääjä pelasi kolmessa ottelussa. Tällä kaudella Kokko on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, jonka takia alkukausi Hongan riveissä on ollut todella rikkonainen. Kokko on vahva ja suoraviivainen pelaaja, joka pystyy myös suojaamaan hyvin palloa.


#20 Teemu Pukki, FC Sevilla (ESP)
29.3.1990

Teemu Pukilla on ikää vasta 19-vuotta, mutta on yksi mielenkiintoisimmista pelaajista Pikkuhuuhkajissa. Vaikka talvella peliaikaa tuli lähinnä Sevillan kakkosjoukkueessa, niin läpimurto La Ligaan on hyvin lähellä. Maaliahne Pukki imi jalkapallo-oppinsa Kotkasta ja oli ensimmäinen 1990-luvulla syntynyt pelaaja Veikkausliigassa. Maaotteluita eri ikäluokissa on nuoresta iästä huolimatta jo yli 50.


#21 Petri Viljanen, Haka
3.2.1987

Petri Viljanen nousi viime hetkessä kisakoneeseen, mutta ympyrät Pikkuhuuhkajissa ovat kyllä ennestään tuttuja. Valittiin Porissa pelatessaan talenttiakatemioiden lopputurnauksen parhaaksi pelaajaksi ja sitä kautta tie aukesi Hakaan ja Veikkausliigaan. Viljanen on useimmiten totuttu näkemään topparin tontilla, mutta laitapakin paikkakaan ei ole täysin outo. Pitkät sivurajaheitot ovat yksi miehen salaisista aseista.


#22 Joona Toivio, FC Stormvogels Telstar (NED)
10.3.1988

Sipoolaislähtöinen Joona Toivio ei ehtinyt HJK:ssa Veikkausliigaa pelata vaan tie vei jo nuorella iällä Hollantiin. Unelmasopimus tuli AZ Alkmaarin kanssa, mutta peliaikaa Toivio on hakenut Hollannin ensimmäisessä divisioonassa pelaavan SC Stormvogels Telstarin riveistä. Taitava toppari, joka hallitsee myös pelinavaamisen. Maaotteluita eri ikäkausijoukkueissa on puolen sataa, eli kokemusta kansainvälisistä peleistä kyllä löytyy.


#23 Jukka Lehtovaara, TPS
15.3.1988

Jukka Lehtovaara pelasi ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa 18-vuotiaana syksyllä 2006 ja on siitä lähtien ollut TPS:n luottovahti. Tälläkin kaudella Lehtovaara on liigan maalivahtitilaston kärkinimiä. Erinomainen refleksitorjuja taistelee tiukasti Pikkuhuuhkajien ykköstorjujan paikasta. Maajoukkuetasolla Lehtovaara debytoi aikoinaan alle 15-vuotiaiden mukana Dublinissa ja maaotteluita on kertynyt jo kolmisenkymmentä.


Suomen Liikunta ja Urheilu ry
© 2009 Suomen Palloliitto
Sporttisaitti | Tulostetta

Ei kommentteja: