tiistai 10. marraskuuta 2009

PERPARIM HETEMAJ"NEXT FINNISH STAR"

Perparim Hetemaj siirtyy Hollantiin Twenteen

päivitetty 30.08.2009 klo 16.23

Perparim Hetemaj.
Kuva: YLE

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj, 22, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Hollannin liigan Twenteen. Hetemaj’n entinen seura AEK Ateena vaihtoi suomalaisen Twenten pelaajaan Youssouf Hersiin. Hetemaj allekirjoitti sopimuksen Twenten kanssa lauantaina.

- Olen todella onnellinen, että pääsin pois AEK Ateenasta, sillä viime aikoina en ollut enää onnellinen siellä, Hetemaj kertoi YLE Urheilulle.

Kesällä 2006 Ateenaan siirtynyt Hetemaj olisi halunnut pelata nelivuotisen sopimuksensa loppuun Kreikassa, mutta huomasi äskettäin, että peliajan saaminen AEK:ssa olisi ollut hyvin vaikeata.

- Viimeinen niitti oli se, kun en päässyt europelissä pelaamaan, vaan tilallani oli nuori pelaaja. En halunnut jäädä istumaan. Ei ollut kuitenkaan helppoa löytää seuraa tässä vaiheessa, Hetemaj kertoi.

Hetemaj tietää, että Hollannin liigan kärkikastiin kuuluvassa Twentessä peliajan saaminen ei luonnistu aivan hetkessä.

- Minun pitää näyttää vielä, että olen mahdollisuuden arvoinen. On tehtävä paljon duunia. Twente on tosi kova joukkue. Olisi ollut heikompiakin joukkueita, joissa olisin voinut saada helpomminkin peliaikaa, mutta en voinut mennä ihan mihin tahansa. Taloudelliset asiat pitävät olla kuitenkin kunnossa.

Sopeutumista Hollantiin ja Twenteen helpottanee se, että seurassa on jo kaksi muuta suomalaista. Kuopion Palloseurasta lähtöisin olevat Petteri Pennanen ja Tuomas Rannankari.

- Soitin jo heille ja kerroin, että olen tulossa seurakaveriksi. Siellä
vaikutti olevan ihan samanlaista kuin Suomessa ja ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, Hetemaj kertoi tyytyväisenä ensivaikutelmistaan.

Hetemaj on mukana Suomen A-maajoukkueen matkassa, kun Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Azerbaidzhanin ja Liechtensteinin.

Ei kommentteja: