LIECHTENSTEIN-FINLAND 1-1:)

Huuhkajien Liechtensteinin matkasta iso pettymys
päivitetty 09.09.2009 klo 23.59
Alexei Eremenko jr laukoi tolppaan viime hetkillä.

Suomen jalkapallomaajoukkue jäi pettymyksekseen 1-1-tasapeliin MM-karsintaottelussa Liechtensteinin vieraana. Suomen maalin teki Jari Litmanen rangaistuspotkusta 74. minuutilla, mutta Liechtenstein kuittasi sen saman tien.
Suomi sai pitää palloa ensimmäisellä puoliajalla lähes niin paljon kuin halusi. Liechtenstein pelasi kuitenkin fiksusti, eikä Suomi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta päässyt huippupaikoille.
Huuhkajien ensimmäisen 45 minuutin paras paikka osui karsintapelien debytantille Berat Sadikille. Jonatan Johansson tarjoili 21. minuutilla loistokeskityksen, mutta Belgian pääsarjan Zulte Wageremissa lainalla pelaava Sadik puski avopaikasta ohi maalin.
Toinen huippupaikka syntyi 38. minuutilla, kun Jari Litmanen löysi hienosti Eremenko juniorin rangaistusalueelta. Junior jätti pallon Markus Heikkiselle, jonka veto hyvästä paikasta epäonnistui, ja Liechtensteinin maalivahti Peter Jehle torjui varmasti.
Liechtensteinillekin avautui muutama paikka vastahyökkäyksistä. Vaarallisin niistä pelattiin 24. minuutilla David Haslerille, jonka veto painui vain niukasti ohi Suomen maalin takatolpan. Ensimmäisellä puoliajalla ei kuitenkaan nähty maaleja, joten tauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.
Johansson oli Suomen pirteimpiä toisen puoliajan alussakin. 58. minuutilla "Tintti" pääsi ampumaan tulisesti, Jehle torjui. Sama kuvio toistui 71. minuutilla, mutta tällöin Jehle venyi vielä upeampaan torjuntaan.
Suomalaisten riemu pääsi valloilleen, kun Jari Litmasta rikottiin rangaistusalueella. Varsin heppoisin perustein tuomitusta rankkarista Litmanen ampui tarkasti Suomen 1-0-johtoon.
Riemua ei kestänyt kuitenkaan kauaa. Heti aloituspotkun jälkeen kentälle hetkeä aiemmin vaihdettu Michele Polverino laukoi 20 metristä, pallo muutti suuntaa Hannu Tihisestä, eikä Jussi Jääskeläinen voinut mitään.
Maalien jälkeen huippupaikkoja ei nähty kummassakaan päässä. Eremenko jr laukoi vielä tolppaan lisäajan viimeisellä minuutilla hyvän painostuksen päätteeksi, mutta sen lähemmäs maalia ei päästy.
Näin Liechtenstein tuplasi karsinnan pistesaldonsa Suomen kustannuksella. Ottelu päättyi 1-1, ja Suomen teoreettiset mahdollisuudet MM-kisoihin ovat yhä teoreettisemmat. Jos Venäjä ja Saksa voittavat illan ottelunsa, Suomi on varmuudella ulkona ensi kesän MM-kisoista.