perjantai 6. marraskuuta 2009

Kimmo Kinnunen

Mitalit
Maa: Flag of Finland.svg Suomi
Miesten yleisurheilu
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Tokio 1991 keihäs
Hopeaa Hopeaa Stuttgart 1993 keihäs

Kimmo Paavali Kinnunen (s. 31. maaliskuuta 1968 Äänekoski) on suomalainen entinen keihäänheittäjä ja kaksinkertainen MM-mitalisti. Urallaan hän edusti Äänekosken Urheilijoita. Siviiliammatiltaan Kinnunen on metsäteknikko. Hän on naimisissa pikajuoksija Sari RaumalanSuomen Urheiluliiton[1]. kanssa ja heillä on neljä lasta. Loppuvuodesta 2008 Kinnunen nimettiin toiseksi keihäänheiton lajivalmentajaksi

Kinnunen oli jo nuoruudessaan lupaava keihäänheittäjä. Vuonna 1984 hän heitti 16-vuotiaiden maailmanennätyksen tuloksella 82,34. Kinnusen uran suurin saavutus on maailmanmestaruus ensimmäisistä maailmanmestaruuskisoistaan 1991. Hän heitti loppukilpailun avausheitollaan oman ennätyksensä 90,82 metriä. Kinnusen toiseksi paras heitto finaalissa kantoi vain 82,74. Samana vuonna hänet valittiin Suomen Vuoden urheilijaksi.

Barcelonan kesäolympialaisissa Kinnunen oli neljäs ja seuraavista MM-kisoista Stuttgartissa 1993 hän saavutti hopeaa. Vuoden 1996 Atlantan kesäolympialaisissa Kinnunen sijoittui setsemänneksi tuloksella 84,02 metriä. Huolimatta MM-kullastaan ja -hopeastaan Kinnunen ei ikinä voittanut keihäänheiton Suomen mestaruutta.

Seuraavina vuosina Kinnusen ongelmaksi muodostuivat toistuvasti vaikeudet heittää arvokisojen karsintarajan yli, ja hän jäikin usein arvokisoihin valitun ryhmän ulkopuolelle tai kotiinjääväksi varamieheksi. Vielä kesällä 2003 Kinnunen heitti keihästä 74,54 metriä.

Myös Kimmo Kinnusen valmentaja ja isänsä Jorma Kinnunen menestyi keihäänheittäjänä saavuttaen sekä maailmanennätyksen ja olympiahopeaa. Kimmo Kinnunen toimii nykyisin junioreiden, muun muassa poikansa Jamin, valmentajana. Hän on myös Äänekosken Sarjakuvaseuran aktiivijäsen.

Ei kommentteja: