keskiviikko 25. marraskuuta 2009

TONY SALMELAINEN"THE FLYING FINN"

Salmelainen tiesi Varlamovin taidot

9.2.2008 18:17

i

Tony Salmelainen.





Venäjän jääkiekkomaajoukkueessa maalivahti saa voitetunkaan pelin jälkeen harvoin kehuja. Lauantaina Suomen nollannut Semjon Varlamov keräsi vastustajan joukkueesta yksimieliset kehut.

- Erinomaista maalivahtipeliä, ylisti Suomen päävalmentaja Doug Shedden 41 kertaa torjunutta Varlamovia.

Huhtikuun lopussa 20 vuotta täyttävä Varlamov pääsi pelaamaan ensimmäisen kokonaisen A-maaottelunsa, kun Venäjän päävalmentaja Vjatsheslav Bykov päätti torstain voitollisen Ruotsi-pelin jälkeen antaa ykkösvahdille Aleksandr Jeremenkolle lepovuoron.

Varlamov kiitti kunniasta komeasti. Harva maalivahti yltää tällä tasolla debyyttiottelussaan nollapeliin.

Suomen EM-joukkueessa pelaavalle hyökkääjälle Tony Salmelaiselle Varlamov ei ole pelkkä venäläisnimi paperilla. Kumpikin pelaa ammatikseen Venäjän superliigan Lokomotiv Jaroslavlissa, jota valmentaa Kari Heikkilä, ja jossa pelaavat myös maalivahti Juuso Riksman ja puolustaja Ari Vallin.

- Varlamov on pukukopissa vieruskaverini. Yhteydenpito on vähän vaikeaa, koska minulta ei vielä Venäjä suju, eikä hänen englantinsa ole niin pitkälle kehittynyt, että voitaisiin kunnolla jutella, Salmelainen sanoi lauantain ottelun jälkeen.

Ei päässyt nuorten MM-kisoihin

Varlamov ei jostain syystä saanut kutsua Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka saavutti viime vuodenvaihteessa Tshekissä pelatussa MM-turnauksessa pronssia.

- Hän on ihan asennekaveri, halukas ja valmis oppimaan kaikkea uutta, Salmelainen kertoi.

- Meillä on Lokomotivissa maalivahtivalmentajana Jussi Parkkila, jonka johdolla Varlamov on mennyt eteenpäin. Hän on pirun nopea kaveri, refleksit ovat upeat. Parantamista on varmaan eniten kilpikäden työskentelyssä.

Lokomotiv Jaroslavlissa Varlamov on vuorotellut maalinsuulla joukkueeseen kesken kauden tulleen Juuso Riksmanin kanssa.

- Varlamov on saanut meillä hyvin peliaikaa. Itse asiassa Parkkilan Jussi on vähän rauhoittanut hänen pelitahtiaan. Urakka voisi muuten olla 19-vuotiaalle liiankin kova.

Ei kommentteja: