torstai 5. marraskuuta 2009

Sports Illustrated: Keihäsmiehet tuovat ainoat mitalit Suomelle

28.07.2008 21:51
Tero Järvenpää ja Tero Pitkämäki. Kuva: Ville Myllynen/LEHTIKUVA.

Keihäsmiehet Tero Pitkämäki ja Tero Järvenpää tuovat Suomeen Pekingin olympialaisten ainoat mitalit, mikäli on uskominen Yhdysvaltain laajalevikkisintä urheilulehteä Sports Illustratedia. Lehti laittoi olympiaennakossaan kisojen kaikkien lajien mitalistit järjestykseen.

Lehden mukaan Pitkämäki ottaa Linnunpesässä kultaa ja Järvenpää pronssia keihäskilpailussa, jonka hopeamitalin saa Norjan Andreas Thorkildsen. Muita suomalaisia Sport Illustrated ei arvioinut palkintopallille. Suomen joukkueen virallinen tavoite Pekingistä on kolme mitalia, joista yksi on kultaa.

Amerikkalaislehti ei lupaa Pohjoismaille mitalisadetta olympialaisista. Tanskalle povataan kahta kultaa (miesten käsipallo ja painija Mark Madsen), kahta hopeaa ja kahta pronssia. Ruotsin ainoan kullan toisi korkeushyppääjä Stefan Holm, minkä lisäksi ruotsalaiset saavuttaisivat hopean ja kolme pronssia.

Norja jää lehden mukaan kokonaan ilman kultamitaleita. Thorkildsenin ja käsipallonaisten hopeamitalien ohella vuonomaassa päästään kahvittelemaan kolmea pronssia.

Lopullisessa mitalitilastossa Yhdysvallat säilyttäisi ykköstilansa, ja Kiina nousisi Venäjän ohitse toiseksi.

Ei kommentteja: