perjantai 6. marraskuuta 2009

Volleyball TEAM FINLAND

Kova maailmanliigan lohko ilolla vastaan
Viime kesän maailmanliigan huipennus oli Brasilian kaatuminen Tampereella.


Olympiavoittaja USA on toista kertaa Suomen vastustajana maailmanliigassa.


Venäjän päänahka on Suomen pelaajien joukossa haluttua tavaraa.


Egypti on lohkon arvoituksellisin joukkue. Afrikan ykkösmaa oli mukana olympialaisissa 2008 ja on myös Italian MM-turnauksessa 2010.


Kova lohko ensi kesän lentopallon maailmanliigassa otettiin vastaan lentopallomaajoukkueessa ilolla. Suomen vastustajiksi kesä-heinäkuussa tulevat hallitseva olympiavoittaja USA, samojen kisojen pronssimitalisti Venäjä sekä Afrikan ykkösmaa Egypti.


Päävalmentaja Mauro Berruto ja hänen pelaajansa totesivat heti kuin yhdestä suusta vastustajien kovan tason takaavan hienoja otteluita ensi kesäksi.

- Jo viidettä kertaa perättäin Suomen lentopallomaajoukkue kuuluu maailman kuudentoista parhaan joukkueen seuraan. Olympiavoittaja USA, maailmanrankingin kakkonen Venäjä ja hieman tuntemattomampi, mutta niinkin historiallisen joukkueen kuin Japanin ulos liigasta pudottanut Egypti, ovat kaikki upeita vastustajia. Nämä joukkueet takaavat upean lentopalloshown yleisölle ensi kesänä meidän kanssa, koko Suomen maailmanliigaputken ajan päävalmentajana toiminut Berruto kehuu.

Kaikki kolme Suomen tulevaa maailmanliigan vastustajaa valmistautuvat kesän turnauksessa samalla myös tuleviin Italian syksyn 2010 MM-kisoihin. Tämä tuo varmasti oman lisämausteensa vastustajien pelaajien esityksiin.

- Meidän on syytä olla ylpeitä paikastamme maailmanliigassa. Kovaa liigaa arvostetaan jo upeasti Suomessakin, josta esimerkkinä oli tuhannet lajia rakastavat ihmiset otteluissamme Tampereella viime kesänä. Viime kesästä jäi hienot muistot voitettuamme viisi kuudesta kotipelistä. Päällimmäisenä tietysti ikimuistoinen ja historiallinen voitto Brasiliasta, Berruto toteaa.

Isojen päänahat haussa

Olli Kunnari on kuulunut Suomen maajoukkueeseen kaikkien neljän edellisen maailmanliigakauden aikana. Kreikassa kiihkeään liigaotteluun Panathinaikosia vastaan valmistautuva Kunnari kehui heti kovien vastustajien arvoa.

- Kovia pelejä on aina mukava pelata. Maailmanliiga on arvokas turnaus, joka tuo pelaajille joukkueena kovia pelejä yhdessä ja se on aina plussaa tulevaisuutta ajatellen, 27-vuotias yleispelaaja toteaa.

Egyptiä Kunnari ei lähde arvioimaan sen enempää vähäisen joukkueesta olevan tietomäärän mukaan, mutta USA ja Venäjä ovat miehelle sitäkin tutumpia.

- Molemmat ovat maailman ehdotonta huippua. Niillekin sattuu joskus huonoja päiviä, mutta ei vielä kertaakaan meitä vastaan. Joukkueista on vaikea hakea mitään heikkouksia. Ja edessä olevat MM-kisat ovat varmasti sytyke myös näihin peleihin.

Suomi on kohdannut Venäjän tosimielessä vuodesta 2005 lähtien kahdeksan kertaa, häviten kaikki ottelut. USA:lle Suomi puolestaan hävisi kaikki kesän 2008 maailmanliigan neljä kamppailua. Tämän takia esimerkiksi kaikki Suomen maailmanliigan 48 kamppailua neljän kesän aikana pelannut Matti Oivanen haluaakin juuri näiden joukkueiden päänahat.

- Lohko on taas kova, se on selvä asia. Mutta ei maailmanliigassa mitään helppoja porukoita ole ensimmäistäkään. Hyvin pitää taas pelata, jos haluaa menestyä. Mukavahan se olisi Venäjä joskus voittaa. Eiköhän ensi kesänä ole sen aika ja jenkkienkin kaataminen siihen samaan syssyyn, Italian liigan viikonloppupeliin Veronaa vastaan valmistutuva Piacenzan Oivanen jo innostuu.

Vain USA jäänyt lyömättä maailmanliigassa

Suomi on pelannut viimeisen neljän vuoden aikana 48 kovaa ottelua maailmanliigassa voittaen niistä 20. Päänahka on tullut niin maailman ykkösestä Brasilialta, Euroopan mestareista Espanjasta ja Puolasta kuin Argentiinasta, Kandasta, Koreasta, Portugalista, Venezuelasta ja Bulgariasta. Voittamattomiksi oon jäänyt Suomen kohtaamista maista vain USA.

Suomi aloittaa maailmanliigan EM-karsintojen jälkeen kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kotonaan Egyptiä vastaan. Seuraavana viikonloppuna USA vierailee Suomessa. 18.-20.6. vuorossa on vieraspelit Venäjällä ja sitä seuraa matka Pohjois-Amerikkaan. 2.-4.7. pelataan Venäjää vastaan kotona ja viimeisenä viikonloppuna Egyptiä vastaan vieraissa.

Final Six lopputurnaus pelataan Argentiinassa 21.-25.7. Sinne selviää lohkovoittajat, isäntämaa ja paras lohkokakkonen.

Egyptin kimppuun 52 vuoden tauon jälkeen

Venäjää ja Egyptiä Suomi ei ole aiemmin maailmanliigassa kohdannut. USA:n kanssa Suomi pelasi 2008 samassa lohkossa häviten kaikki neljä ottelua sen vuotiselle maailmanliigan ja olympialaisten voittajalle.

Egypti oli mukana maailmanliigassa 2006-2008 päästen nyt takaisin kukistettuaan karsinnoissa Iranin ja Japanin. Egyptin Suomi on kohdannut viimeksi vuonna 1958. Kaikkiaan joukkueet kohtasivat 1950-luvulla kolme kertaa EM-kisoissa (Egypti mukana 1955 ja 1958) ja kertaalleen kansainvälisessä turnauksessa. Suomi voitti kaikki ottelut.

Venäjä on ollut mukana 1993-2003 ja 2006 lähtien tähän asti. Venäjällä on yksi mestaruus (2002) ja kaikkiaan yksitoista sijoitusta mitaleille.

USA on ollut mukana 1990-1995, 2000-2001 ja nyt vuodesta 2006 lähtien. 2008 mestaruuden lisäksi USA oli 1992 ja 2007

2 kommenttia:

Krista kirjoitti...

kiinnostavaa tietoa urheilustA!hyvä jani,oot saanut paljon kivaa aikaseksi!

Kelly kirjoitti...

Hyvä Suomi!!Kivasti oot laittanut blogiisi näytille Sumalaisurheilijoiden voitto saavutuksia:-)!

Sulla on paljon tietoa täällä ja toi sun taustasikin on tosi hieno!!

Mukavaa viikonloppua!