torstai 19. marraskuuta 2009

Urheilija_Hyrylainen_AMANNE-MARI HYRYLÄINEN VOITTI ABU DHABIN PUOLIMARATONIN
15.11.2009 klo 13:05

Helsingin Jyryn maratoonari Anne-Mari Hyryläinen voitti Abu Dhabin puolimaratonin Arabiemiirikuntien liitossa ajalla 1.21.12. Maaliin saapui yhteensä 306 juoksijaa.

Tulos sijoittuu Suomen tämän vuoden puolimaratonin tilastossa 10 parhaan joukkoon. Puolimaraton on 2000-luvulla kasvanut Suomen harrastetuimmaksi yleisurheilulajiksi. Vuosittain sen juoksee yli 20.000 suomalaista, joista 40 prosenttia on naisia.

Anne-Mari Hyryläinen asuu ja työskentelee nykyisin miehensä kanssa Arabiemiirikuntien liitossa. Hänen miehensä Janne Hyryläinen sijoittui miesten kilpailussa 13:nneksi.

Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista. Se on pääosin autiomaata ja sen noin miljoonasta asukkaasta 80 prosenttia on kansalaisuutta vailla olevia vierastyöläisiä.