tiistai 24. marraskuuta 2009

ANTTI MIETTINEN"THE FLYING FINN"


Toinen asennetesti
Maanantai 27.4.2009 klo 14.12

Leijonat suhtautuvat illan Tanska-matsiin samalla vakavuudella kuin lauantain voittoisaan Norja-otteluun.

Antti Miettinen iski maalin Suomen avausottelussa.
Antti Miettinen iski maalin Suomen avausottelussa.

MM-kisojen laajuus on ikuisuuskysymys samaan tapaan kuin SM-liigan oikea joukkuemäärä. "Isot" haluaisivat supistaa, "pienet" puolustavat nykyistä joukkuemäärää.

MM-kisoissa Suomi lukeutuu niin sanottuihin suuriin, joiden kannalta 16 maan turnaus on paljolti ajanhukkaa. Lohkojaosta huolimatta tulee otteluita, joissa tasoerot ovat liian suuria ja jotka eivät ainakaan nosta MM-kisojen arvostusta. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomen kaksi ensimmäistä ottelua, joissa vastustajina ovat Norja ja Tanska.

Norjan Suomi hoiteli jo näytöstyyliin 5-0, ja ilman leijonien asenteen totaalista romahdusta Tanska kokee illalla vastaavan kohtalon.

Norja ja Tanska pakkovoittoja

Suomen pelaajat eivät kuitenkaan lähde kritisoimaan otteluohjelmaa - eivät ainakaan julkisesti.

- Kun en saa asiasta päättää, niin mennään näin, Tuomas Pihlman jättää kommentoinnin sikseen.

Antti Miettinen on hieman puheliaampi.

- Pakkovoittojahan nämä kaksi ekaa peliä ovat, hän myöntää.

- Mutta olen huomannut, että tosissaan nekin pitää ottaa, tai muuten peli menee nihkeäksi. Turnauksen jatkoa ajatellen on tärkeää, että oma peli alkaa tuntua hyvältä. Näissä rakennetaan pohjaa myös ketjujen pelille, Miettinen sanoo antaen siis rivien välistä ymmärtää, että ottelut kiekkokääpiöitä vastaan ovat paremmille joukkueille ikään kuin hyvää harjoitusta ennen tosikoitoksia.

Samoilla linjoilla on myös Mikko Lehtonen.

- Ei ainakaan Norja-peli tuntunut mitenkään turhalta. Tällaiset ottelut tuovat joukkuetta yhteen, Lehtonen tuumii.

Hän odottaa Tanska-matsista hyvin saman tyyppistä kuin lauantain kisa-avauksesta ja korostaa jälleen myös asenteen merkitystä.

- Ihan kovia pelejä nämä ovat. On oltava hereillä heti alusta saakka. Täysiä saa pelata, jos haluaa voittaa, hän vakuuttaa.

Ei kommentteja: