Antti Miettinen (nro. 20) on ollut Leijonien syömähammas. Nyt häneltä tarvitaan taas maaleja.Kuva: AFP / Lehtikuva
Kuva: AFP / Lehtikuva

Jääkiekon MM-kisat: Suomi voitti Tshekin ja vei alkulohkon

29.04.2009 18:35, päivitetty 29.04.

Niko Kapanen nousi Leijonien suurimmaksi sankariksi ottelussa Tshekkiä vastaan. Suomen ykkösketjun keskushyökkääjä teki kaksi maalia ja syötti toiset kaksi. Voittomaalin ampui kolmannessa erässä Niklas Hagman.

Tshekki johti ensimmäisen erän jälkeen 2-1 ja meni kahden maalin johtoon toisen erän alkupuolella. Sen jälkeen joukkue sortui jäähyilyyn ja Suomi pääsi peliin mukaan. Tshekki otti toisessa erässä peräti seitsemän jäähyä. Ville Koistinen kavensi 2-3:een ja noin minuutti ennen erätaukoa Niko Kapanen teki ylivoimalla 3-3.

Kolmannessa erässä nähtiin asemasotaa, mutta hieman erän puolivälin jälkeen Hagman pääsi terävään vastahyökkäykseen. Rannelaukaus osui maalivahdin kainaloon ja vieri maaliviivan yli.

Suomi on seuraavan kerran kaukalossa perjantai-iltana. Silloin vastana asettuu Slovakia.