tiistai 24. marraskuuta 2009

ANTTI PIHLSTRÖM"THE FLYING FINN"

Den finske landslagsforwarden Antti Pihlström, 24 som närmast kommer från Nashville Predators har skrivit på för de svenska mästarna Färjestads BK. Efter att spelare som Mikael Johansson och Rickard Wallin oväntat lämnat FBK för spel i Montreal respektive Toronto i NHL har gjort att FBK fått se sig om efter nya vassa forwards, nu har man fått en på plats.

Antti Pihlström,24 i Nashvilles tröja - som vanligt med bra fart under skridskorna

24-årige Pihlström som var Finlands näst bäste poängplockare i förra årets Hockey VM i Quebec (se succén) tillsammans med Teemu Selänne och Niko Kapanen på sju poäng kommer närmast från två säsonger i NHL/AHL.
Antti Pihlström fick chansen i Nashville och NHL efter att producerat bra med poäng i den finska ”elitserien” men kunde aldrig blomma ut ytterliggare på andra sidan pölen.
Efter 93 matcher med AHL-laget Milwaukee Admirals och 54 matcher med NHL-laget Nashville Predators återvänder nu Antti Pihlström till Europa.

Färjestad får nu en rejäl forward som tidigare visat att han kan leverera på europeisk is och det är man givetvis mycket nöjda över.
- Han är en energispelare med bra speed, bra tacklingar och en bra känsla för målskyttet. Han kan också skapa plats för sina medspelare med sin speed och tuffhet och det gör att hans spel fungerar varje kväll, säger sportchefen Thomas Rundqvist till klubbens hemsida.

- I mitt tycke är han den bäste spelare som fanns på marknaden nu och vi är glada över att han valde oss och därmed tackade nej till ett par konkurrenskraftiga anbud från både finska ligan och KHL, avslutar Rundqvist som sökt en ny forward sedan Rickard Wallin skrev på för

Ei kommentteja: