sunnuntai 22. marraskuuta 2009

JARKKO RUUTU"THE FINNISH STAFF NHL PLAYER

Viikon haastattelu: Jarkko Ruutu

29.09.2009 11:19
Jarkko Ruutu, Ottawa (Photo: Phillip MacCallum / Getty Images)

Jarkko Ruutu aloittaa jo 10.NHL-kautensa. Ottawa Senatorsin riveissä pelaava laitahyökkääjä myöntää, että viime kausi oli suuri pettymys, kun joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle hyvästä loppukaudesta huolimatta. Alkavalle kaudelle Ruudun tavoitteet ovat vain ja ainoastaan joukkueen menestymisessä.

Miten oma kesäsi on mennyt?

- Aika lailla se on ollut sellaista akkujen lataamista. Hirveästi ei mitään ohjelmaa ole ollut. Treenattua on tullut tietenkin aika paljon, mutta ei mitään se ihmeempää. Se on tärkeä asia, että saa ne akut ladattua pitkää kautta varten.

Olet tunnetusti myös innokas jalkapallon ystävä. Vierailitko jalkapalloviheriöillä?

- Aika hiljaista oli sen suhteen. Paikat eivät oikein enää kestä pelaamista. Kun ikää on tullut mittariin, niin tätä on pitänyt rajoittaa ja välttää turhia riskejä.

Millaisin tavoittein lähdet NHL-kauteen?

- Minulla ei ole ikinä ollut mitään henkilökohtaisia pistetavoitteita. Ainoat pisteet, jotka merkitsevät, ovat ne peleissä jaossa olevat kaksi pistettä joukkueelle. Joukkueen menestys on ainoa ratkaiseva asia. Maajoukkueessa ja nyt esimerkiksi olympialaisissa on sama juttu – voittoa lähdemme sielläkin hakemaan.

Jäitte viime kaudella Ottawan kanssa pudotuspelien ulkopuolelle. Minkälaisin odotuksin lähdet tulevaan kauteen?

- Aloitimme viime vuonna todella huonosti ja tammikuuhun asti peli ei oikein sujunut. Sen jälkeen peli alkoi sujua, mutta mahdollisuudet play off-paikkaan olimme jo ryssineet. Eli hyvä loppukausi ei meille lopulta riittänyt. Nyt meidän pitää todistaa, että tuo loppukausi ei ollut vahinko. Heti sarjan alusta asti pitää olla hereillä ja napata pisteitä hyvää tahtia.

Ketkä ovat sinun papereissasi kovimmat mestarisuosikit?

- Ottawa on tietenkin yksi, eikä sillä ole loppujen lopuksi merkitystä, että mitä muut joukkueet tekevät. Kaikki keskittyminen on vain oman joukkueen peleissä. Pittsburg ja San Jose tulevat varmasti olemaan kovia jengejä ja yllättäjiä tulee joka vuosi. 16 joukkuetta pääsee mukaan pudotuspeleihin, jonka jälkeen kaikki lähtee nollista. Sen enempää näitä on turha miettiä tässä vaiheessa.

Itse olet tullut tunnetuksi ärsyttävästä pelityylistäsi. Keitä muita ärsyttäviä pelaajia NHL:ssä on?

- En ole yhtään miettinyt tätä asiaa. Itse kun ärsytän ja häiritsen, niin sitä ei kannata miettiä muita pelaajia yhtään. Jos sitä alkaa ärsyyntyä muiden jutuista, niin sitten on pakka sekaisin. Eli tässä asiassa ei kannata maistaa omaa lääkettään. Jos palautetta ja huutelua tulee, niin niihin ei kannata keskittyä yhtään.

Tuleeko mieleen yhtään nimeä tästä kategoriasta?

- Se vaihtelee aina tilanteen mukaan, mutta vaikea nimetä ketään yksittäistä jätkää. En ikinä ota näitä juttuja henkilökohtaisesti, niin ei tule mitään virheitä tai ylilyöntejä sen takia

Keiden pelaajien uskot nousevan tällä kaudella sarjan tähtikaartiin?

- Joka vuosi tulee yllättäjiä, mutta nimiä en ole sen enempää miettinyt. Tavares on varmasti todella seurattu pelaaja ja varmasti se ykkösjätkä, jonka esityksiä kaikki katsovat. Siellä on kuitenkin monia, jotka voivat nousta ihan puskista tai ottaa seuraavan askeleen.

Miltä suomalaispelaajien tilanne näyttää alkavan kauden suhteen?

- Tässä joutuu keskittymään niin paljon omaan hommaan, että ei sitä ehdi seurata muiden tekemisiä juuri yhtään. Toivotaan, että joka jätkällä menee hyvin ja jokainen pelaa oman parhaan kautensa. Tämähän olisi vain Suomen etu.

Vancouverin olympialaiset on varmasti yksi kauden päätavoitteista?

- Totta kai ne on suuri tavoite. Se on sitten erillinen juttu, että ketkä sinne lähtevät pelaamaan. Joka tapauksessa sinne on vain yksi tavoite: Kullasta ja voitosta pelataan, eikä muita sijoituksia tarvitse edes miettiä.

Ei kommentteja: