sunnuntai 22. marraskuuta 2009

JUSSI JOKINEN"FINNISH STAR" 4 GOALS IN NIGHT

Jussi Jokinen teki neljä maalia

17.11.2007 9:41

Dallasin Niklas Hagman (15), Antti Miettinen (20) ja Jussi Jokinen (36) juhlivat Jokisen kolmatta maalia.

DALLAS. Jussi Jokista ei NHL:ssä enää tunneta pelkästään loistavasta rankkarisaldostaan, vaan Dallas-laituri tiedetään nykyään myös neljän maalin miehenä.

Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloissa aikaisemmin enintään kaksi maalia ottelussa tehnyt Jokinen teki Coloradoa vastaan perjantaina peräti neljä maalia. Myös miehen piste-ennätys meni uusiksi. Kolmeen pisteeseen Jokinen on yltänyt kolmesti.

Jokinen aloitti maalinteon ajassa 4.22. Toisen osumansa suomalainen viimeisteli toisen erän alussa ja kolmannen, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Kotiyleisö osoitti välittömästi suosiotaan heittämällä kentälle useita lippalakkeja.

Jokinen jatkoi maalaamista, sillä 4–0-numerot muuttuivat vain vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Neljään maaliinsa Jokinen näin käytti aikaa alle 31 minuuttia. Tehokasta peliaikaa osumiinsa suomalainen tarvitsi vain noin kuusi ja puoli minuuttia.

Kaikki maalit olivat erilaisia. Ensimmäinen maali syntyi läpiajosta, toinen pienestä kulmasta lähteneestä laukauksesta, kolmas lähietäisyydellä suoraan syötöstä ja neljäs paluukiekosta. Dallas voitti lopulta lukemin 6–1

"Aika tehokasta työskentelyä", Dallasin valmentaja Dave Tippett totesi. "Olen järkyttynyt siitä, että en käyttänyt häntä enemmän."

"Minulla oli hyvä fiilis jo ennen pelin alkua", Jokinen mietti. "Ensimmäinen maali antoi minulle paljon itseluottamusta. Sen jälkeen sain hyvän vireen päälle. Maaleista kaksi olivat hyviä ja kahdessa minulla oli tuuri puolellani."

Jokisen hurja maalisato oli yllättävä jo sen takia, että hän edellisessä kymmenessä pelissään oli yllättänyt vastustajan maalivahdin vain kertaalleen.

Edelliset pelit vasempana laiturina pelannut Jokinen oli Coloradoa vastaan sentterin roolissa.

"En tiedä kumpi paikka minulle sopii paremmin. Toisina päivinä vasen laita tuntuu paremmalta, toisina sentterin paikka", Jokinen tuumi.

Valmentaja Tippett luultavasti pitää ainakin toistaiseksi neljän maalin miehensä keskellä.

"Hänellä oli loistava ilta. Todella hienoa saada nähdä tuollainen esitys", Tippett ylisti Jokista.

NHL:n aktiivipelaajista vain 37 miestä on pystynyt tekemään neljä maalia yhdessä ottelussa. Jokinen on näistä ainoa suomalainen.

Yhden syöttöpisteen tililleen saaneen Jere Lehtisen pisteputki venyi kuuden pelin mittaiseksi (2+7). Lehtinen on ollut tehokas jo pidemmän aikaa. Saldo viimeisestä 12 pelistä näyttää viittä maalia ja kymmentä syöttöpistettä.