torstai 12. marraskuuta 2009

KALEVI"HÄKÄ"HÄKKINEN"FLYING FINN

”Häkä” Häkkinen oli neuvokas, hän haki ja sai apua

Hankasalmella asuva Kalevi ”Häkä” Häkkinen, 81, on kansainvälistä mainetta niittänyt alppinisti ja nopeuslaskija – unohtumaton urheilijapersoona. Yli puoli vuosisataa kestäneeseen kilpailu-uraan mahtuu Suomen mestaruusmitaleita viidestä lajista, maailmanennätyksiä nopeuslaskussa, pitkäjänteinen valmennustyö suomalaisten alppinistien ja murtomaahiihtäjien parissa, sekä alppilajien kehittäminen Kansainvälisen hiihtoliiton, FIS:n palveluksessa.

Virkeässä kunnossa oleva Häkkinen havahtui näköhäiriöihin reilu vuosi sitten. -Käsiala paljasti sairauden. Pidän päiväkirjaa, ja eräänä päivänä havahduin, että käsialani näytti oudon epätasaiselta. Menin tutulle optikolleni, joka ohjasi lääkäriin. Hankasalmen terveyskeskuksesta sain lähetteen Keski-Suomen keskussairaalaan. Jonotusaika olisi ollut puoli vuotta, joten hakeuduin yksityislääkärille Jyväskylään. Jouduin jatkotutkimuksiin Tampereelle, ja sieltä kiireellisenä Keski-Suomen keskussairaalan silmäyksikköön, Häkkinen kertoo.

Silmäyksikössä hänen vasemmassa silmässä diagnosoitiin kostea ikärappeuma, ja hoito aloitettiin välittömästi. -Käyn säännöllisesti hoidossa ja näöntarkastuksissa. Silmään on pistetty kolme lääkeannosta.

Näkötestien mukaan näköni on jopa parantunut siitä, kun hoito aloitettiin. Huomaan sen itsekin, ja olen kiitollinen, että sain ajoissa hoitoa, Häkkinen kertoo

Ei kommentteja: