torstai 12. marraskuuta 2009

MICHAEL QUARSHIE"FLYING FINN"

Michael Quarshie

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Michael Quarshie (s. 13. marraskuuta 1979 Erlangen, Saksa) on yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista suomalaisista amerikkalaisen jalkapallon pelaajista. Hän aloitti uransa vantaan TAFTissa. Sen jälkeen hän voitti helsinkiläisen Roostersin riveissä Suomen mestaruudet 1997 ja 2000.

Michael Quarshie lähti Yhdysvaltoihin vuonna 2000. Hän edusti ensin St. Peter's Collegea New Jerseyssä, mutta vaihtoi sitten Columbian yliopistoon (New York) ja pelasi sen Lions-joukkueen riveissä. Quarshie oli ehdolla Yhdysvaltain vuoden 2004 opiskelijaurheilijaksi. NFL-ammattilaisliigan varausta odotettiin huhtikuussa 2005, mutta sitä ei tullut, joten Quarshie jatkoi uraansa NFL-Eurooppa-liigan Frankfurt Galaxyssä.

Michael Quarshie teki International Practice Development Squad -sopimuksen NFL-seura Oakland Raidersin kanssa kaudeksi 2005–2006. Alkuvuodesta 2006 hän sai pelipaikan mahdollistavan sopimuksen saman seuran kanssa: se on luonteeltaan 1 + 1 vuotta. Kuitenkin, saman vuoden kesällä harjoitusleirillä saadun polvivamman vuoksi Raiders asetti Quarshien niin sanottuun injured reserve -ryhmään (IR), mikä toisaalta merkitsee koko kauden pelaamattomuutta, toisaalta pysymistä Oakland Raidersin organisaatiossa. Kauden 2007 lopussa Quarshie tuli toipumaan loukkaantumisistaan Suomeen ja Porvoon Butchersin riveihin. Butchersissa hän voitti Suomen mestaruuden kesällä 2007. Kesäksi 2008 Quarshie siirtyi Kanadan ammattilaisliigaan, Toronto Argonauts -joukkueeseen.[1] Perhesyiden takia hän kuitenkin käväisi NFL-seura Oakland Raidersissa ja siirtyi sieltä Suomeen ja Helsinki Wolverinesin riveihin

Ei kommentteja: