maanantai 23. marraskuuta 2009

NIKLAS HAGMAN"THE FLYING FINN"

Niklas Hagman on Leijonajoukkueen tulokuningas

20.04.2009 13:13
Toronton Niklas Hagman (Kuva: Getty/All Over Press)

Leijonahyökkääjä Niklas Hagmanin vuosipalkka vastaa monen SM-liigajoukkueen pelaajabudjetteja.

Lauantaina ensimmäisen ottelunsa jääkiekon MM-kisoissa Sveitsissä pelaava Suomen joukkue on jäämässä ilman kovimpia NHL-tähtiä. Vaikka useiden NHL-pelaajien urakka kiekkokaukaloissa rapakon takana on päättynyt, estävät loukkaantumiset osallistumisen turnaukseen.

Tällä hetkellä Leijonien MM-kisaryhmässä on seitsemän NHL-kiekkoilijaa. Kolme Leijonahyökkääjää on päässyt kiekkoilemalla kiinni miljoonatuloihin.

Parhaiten tienaa Toronton Niklas Hagman, jonka palkka kaudella 2008/2009 on 2,3 miljoonaa euroa.Summa on täsmälleen sama, mikä oli SM-liigajoukkue Bluesin pelaajabudjetti päättyneellä kaudella. Joukkueen pelaajabudjetti oli liigan neljänneksi suurin.

Ottawan Jarkko Ruutu (Kuva: Getty/All Over Press)

Minnesotan Antti Miettisen tulot ovat 1,5 miljoonaa euroa ja Ottawan Jarkko Ruudunkin tilille kilahtaa yli miljoona euroa yhdestä kaudesta.

Tampa Bayn maalivahti Karri Rämö torjuu kiekkoja 573 000 euron edestä ja Nashvillen Pekka Rinne puolestaan 455 000 eurolla.

Puolustajista Nashvillen Ville Koistinen tienaa kaudesta 554 000 euroa ja Atlantan Anssi Salmela 444 000 euroa.

Calgaryn Miikka Kiprusoff (Kuva: Getty/All Over Press)

Ainakin teoriassa MM-kisajoukkue saattaa saada vahvistuksia Montreal Canadiensin Saku Koivusta sekä Calgary Flamesin Olli Jokisesta ja maalivahti Miikka Kiprusoffista, mikäli heidän ottelunsa päättyvät NHL:ssä pikapuoliin. Tämä toisi muutosta myös palkkatilastoihin. Tällöin selkeä tulokuningas olisi Kiprusoff, jonka kausitulot ovat peräti 6,7 miljoonaa euroa. Koivun ja Jokisen ansiot pyörivät noin neljässä miljoonassa eurossa.

Pelaajien palkkatiedot selviävät NHL:n pelaajayhdistyksen kotisivuilta.

Ei kommentteja: