lauantai 21. marraskuuta 2009

OLLI MÄKI"THE FINNISH BOXING"

Olli Mäki

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Olli Mäki harjoittelemassa nyrkkeilypallon kanssa Yleisradion televisiohaastattelussa ennen ammattilaisottelua Howard Winstonea vastaan marraskuussa 1961.
Olli Mäki harjoittelemassa nyrkkeilypallon kanssa Yleisradion televisiohaastattelussa ennen ammattilaisottelua Howard Winstonea vastaan marraskuussa 1961.
Maa: Suomi
Miesten nyrkkeily
EM-kilpailut
Kultaa Kultaa Luzern 1959 60 kg
Hopeaa Hopeaa Praha 1957 60 kg

Olli Mäki (s. 22. joulukuuta 1936 Kokkola) on entinen huippunyrkkeilijä, jota on luonnehdittu useissa yhteyksissä kaikkien aikojen lahjakkaimmaksi suomalaisnyrkkeilijäksi. Mäki on toistaiseksi ainoa suomalainen nyrkkeilijä, joka on voittanut Euroopan mestaruuden sekä amatöörinä että ammattilaisena.

Olli Mäki voitti vuoden 1959 EM-kisoissa kevyen sarjan mestaruuden. Häntä pidettiin ennakkoon vahvana mitalisuosikkina Rooman olympialaisiin, mutta poliittisista syistä johtuen TUL:oon kuulunutta seuraa edustanutta Mäkeä ei valittu olympialaisiin.

Mäki siirtyi ammattilaiseksi vuonna 1960. Hän on ainoa suomalainen, joka on nyrkkeillyt ammattilaisten MM-ottelussa (vuonna 1962). Kyseinen MM-ottelu, joka järjestettiin Helsingissä, on edelleen suurin Suomessa järjestetty nyrkkeilytapahtuma (23 463 katsojaa). Ottelu päättyi 2. erässä tyrmäyksellä Mäen vastustajan, yhdysvaltalaisen Davey Mooren voittoon. Mäen ammattilaisura jatkui vuoteen 1973 saakka.

Mäki tunnetaan lempinimellä "Kokkolan leipuri". Olli Mäki asuu Kirkkonummella. Hänen poikansa on nyrkkeilyvalmentaja ja -promoottori Pekka Mäki.

[muokkaa] Saavutukset

1 kommentti:

janne oksa kirjoitti...

Taas olet historiaa tutkinut, jäin lukemaan pitkäksi aikaa blogiasi..