torstai 21. tammikuuta 2010

"THE FLYING FINN"MIKAEL KÄLLMAN-FINNISH HANDBALL STAR!!!

Mikael Källman käsipallomaajoukkueen valmentajaksi

10.06.2009 15:09
Mikael Källman, Kuva:LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

Suomen miesten käsipallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu Mikael Källman, 45. Hänen kaksivuotinen sopimuksensa allekirjoitettiin keskiviikkona Helsingissä.

Nykyinen päävalmentaja, vuodesta 2000 maajoukkuetta luotsannut Tomas Westerlund päättää pestinsä lauantaina, jolloin Suomi pelaa tämänkertaisen EM-karsinnan viimeisen ottelunsa vieraissa Slovakiaa vastaan.

Källman valmentaa rinnan maajoukkueen kanssa vielä vuoden kauniaislaista HC Westiä, jonka hän johti SM-hopealle tänä keväänä. Källman piiskasi Westin myös Suomen cupin voittajaksi.

Källmanille päätös tulla maajoukkueen päävalmentajaksi oli erittäin helppo.

- Mielestäni on kunnia saada valmentaa Suomen maajoukkuetta. Tämä on tietysti suuri haaste minulle.

Poliisiksi kouluttautunut Källman on kiistatta maamme kaikkien aikojen paras käsipalloilija. Hän on voittanut karjaalaisen BK-46:n riveissä kymmenen SM-kultaa ja kuusi cup-mestaruutta. Maaotteluita hänellä on 110.

Källman nousi käsipalloilijana kukoistukseen Saksan kivikovassa Bundesliigassa. Hänellä on kaksi Saksan mestaruutta ja vuosina 1990-1996 hän oli SG Wallau-Massenheimin kapteeni.

Hänet on valittu kerran Saksan parhaaksi pelaajaksi ja neljä kertaa maan parhaaksi ulkomaalaiseksi pelaajaksi. Hän on päässyt myös maailman tähdistö-joukkueeseen.

Aktiivisempi ja aggressiivisempi

Käsipalloliitto keskusteli Källmanin kanssa periaatteellisella tasolla jo vuosi sitten. Tänä keväänä tilannetta pohdittiin vakavammin. Hän oli Suomen kakkosvalmentajana vuosina 2007-2008.

-Olen aktiivisempi ja aggressiivisempi kuin edeltäjäni Tomas Westerlund, joka on tehnyt hienoa työtä ja luonut pohjan nykyiselle toiminnalle, Källman sanoo.

EM-karsinnoissa Suomi on pelannut maailman huippumaita vastaan ja ottanut usein takkiin ikävin numeroin. Källman pitää kuitenkin nykyistä järjestelmää hyvänä, jos halutaan kehittyä.

- Aion edellyttää maajoukkuepelaajilta sitoutuneisuutta ja ammattimaisempaa otetta. Pelaajilla pitää olla kova asenne tekemiseen. Olemme fyysisellä puolella paljon jäljessä huippumaista, Källman muistuttaa.

- Pelaajat voivat unohtaa pitkät rantalomat, sillä töitä täytyy tehdä paljon.

Ei kommentteja: