tiistai 24. marraskuuta 2009

ESA PIRNES"THE FLYING FINN"

KalPa vei turnausvoiton
Jokerit kärsi niukan 1-2-tappion KalPalle Jyväskylän turnauksen loppuottelussa. Helsinkiläiset jaksoivat painaa hyvin loppuun asti raskaan leiriviikon viimeisenäkin päivänä. Päävalmentaja Hannu Aravirta ja keskushyökkääjä Esa Pirnes suuntasivat ottelun jälkeen katseet positiivisin mielin tulevaan

”Aivan erinomainen viikko joukkueelta”, Aravirta kiitteli.

”Parhaina päivinä vedettiin kuutta tuntia fyysistä harjoittelua. Vielä viimeiseen erään nousimme taistelemaan viime vuoden pronssijoukkuetta vastaan. Meillä kuitenkin oli kokoonpanossa yhdeksän aika keltanokkaa.”

Jään kunto ei ollut paras mahdollinen, mutta ajoittain joukkueet esittivät näyttäviä syöttökuvioita. Jokereiden avauspelaaminen oli hyvällä tasolla, ja KalPan viime vuosilta tutuksi tullut aktiivinen karvaus pystyttiin ohittamaan nopeilla syötöillä. Nico Maneliuksen ja Teemu Erosen rauhallisuus kiekon kanssa ahtaissakin paikoissa oli avauserän parasta antia.

Ylivoimahyökkäyksiä tuli muutamia, mutta ratkaisut jäivät puolitiehen. Paras tilaisuus ensimmäisen 20-minuuttisen aikaan siunaantui Esa Pirnekselle, joka karkasi Teemu Pulkkisen kanssa 2-1-hyökkäykseen. Sentteri valitsi laukauksen, jonka Mika Järvinen KalPan maalilla liimasi.

”Puolenkymmentä ylivoimahyökkäystä oli avauserässä. Ehkä oli hieman väsymystä mukana, ja juonikkuutta puuttui ratkaisupaikoissa. Ehkä myös jää vaikutti hieman siihen”, Aravirta totesi.

Toisessa päädyssä jokeripuolustajat jatkoivat perjantain tapaan jämäkkää pelaamista. Maalille palannut Juuso Riksman torjui muutaman laukauksen eteensä, mutta irtokiekkoihin ei vastustajan pelaajilla ollut asiaa.Jyväskylän turnauksen finaali oli kovaa vääntöä.

Jäähyt kuluttivat

Maalit olivat tiukassa finaalissa. Järvinen jatkoi hyviä pelastuksiaan heti toisen erän alussa, kun hän teki tyhjiksi Janne Hauhtosen ja Jani Ridan aikeet. Hauhtonen käänsi maalin takaa Ridalle, joka pääsi yrittämään Järvisen nenän edestä – ilman tulosta.

Aivan kuin perjantaina, Jokerit pelasi heikoimman erän juuri keskimmäisessä. Neljä jäähyä ilman ainuttakaan KalPan rangaistusta antoi keltapaidoille otteen. Kalle Kerman pujotteli ylivoimalla kertaalleen maalin eteen näyttävästi, mutta viime kauden seurakaveri Riksman oli patjoineen edessä.

Erän puolivälin jälkeen KalPa onnistui, kun Jukka Hentunen hukkasi kiekon keskialueella. Petteri Rasi lähetti Mikko Nuutisen matkaan, ja tämä laukoi Mikko Kaltevan jaloista tarkasti takayläkulmaan 1-0-maalin.

”Tiedän, että vanhempi porukka tulee sieltä varmasti vielä. Nuorten uskallus ja saldotkin olivat hyviä. Yksi maali taisi mennä nuorten ollessa jäällä”, Aravirta laskeskeli.

Pulkkinen osui taas

Jokerit tuli kolmanteen erään samalla tavalla kuin IFK-ottelussakin. Painopiste kääntyi KalPan alueelle eikä aikaakaan, kun kiekkokin löytyi verkosta. Pirnes tarjoili ylivoimalla Teemu Pulkkiselle mainion tekopaikan, eikä maalintekijän vaiston omaava laitahyökkääjä epäonnistunut.

”Teemulla on loistava laukaus”, Pirnes ihasteli.

”Kaikki tulevaisuudennäkymät ovat hyvät, jos pysyy terveenä ja jaksaa tehdä töitä. Tässä joukkueessa on paljon hyviä nuoria, jotka ovat esittäneet näinä kahtena viikkona erinomaisia otteita. Samalla he laittavat meille kokeneimmille vauhtia takapuoleen, että pysymme heidän perässään.”

Johtoasemaankin oli hyvät tilaisuudet etenkin tasavajaalla pelatessa. Pirnes tarjoili namupaikan Eroselle parhaaseen sektoriin, mutta nuorukainen pihtaili vetoaan liian kauan.

KalPa teki ottelun voittomaalin heti, kun joukkueet olivat tulleet täysilukuisiksi. Tapio Laakso petasi paikan Tuomas Kiiskiselle, joka pääsi hyvältä paikalta laukomaan ranteella kiekon ohi Riksmanin.

Esa Pirnes sai laidoilleen sekä kokemusta että nuoruutta.Pirnes oli tyytyväinen pelien antiin, vaikka olo olisi voinut olla aikaisten pelien jälkeen parempikin.

”Joukkueena pelattiin mielestäni tosi hyvännäköistä kiekkoa. Ottaen huomioon jään kunnon ja raskaan leiriviikon voimme olla positiivisella fiiliksellä. Tästä on hyvä lähteä kehittämään peliä ja saamaan koostumuksia yhtenäisemmiksi”, kahdessa pelissä tehot 0+3 kerännyt Pirnes summasi.

Joukkue huilaa sunnuntain ja jatkaa harjoituksia maanantaina. Tommi Kivistö, Nico Manelius, Jani-Petteri Helenius, Ilmari Pitkänen ja Teemu Pulkkinen lähtevät 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Slovakiaan. Jokereiden harjoitusvahvuuteen liittyy vajetta paikkaamaan oma kasvatti Sean Bergenheim ja mahdollisesti myös Ossi Väänänen.

Ensi viikolla ohjelmassa on kaksi ottelua, kun suomalaisten Nordic Trophy alkaa. Jokerit kohtaa torstaina Tapparan Tampereella ja perjantaina Tikkurilassa Lukon.

KalPa-Jokerit 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

32.49 Mikko Nuutinen (Petteri Rasi) 1-0

46.55 Teemu Pulkkinen (Esa Pirnes, Marko Kauppinen) yv. 1-1
53.55 Tuomas Kiiskinen (Tapio Laakso) 2-1

Ei kommentteja: