torstai 19. marraskuuta 2009

FLYING FINNS"ARI MANNIO,VANESSA VANDY,MINNA NIKKANEN

KAUNASISTA SUOMEEN KULTAA, HOPEAA JA PRONSSIA!
18.07.2009 klo 21:33

Nuoret suomalaiset urheilijat kamppailivat Kaunasin EM-kilpailuissa vajaan tunnin kuluessa kolme mitalia. Ari Mannio voitti keihäänheiton Euroopan mestaruuden huipputuloksella 84,57. - LAUANTAIN 18.7. ILTAKILPAILUT.

Nikkanen hopeaa ja Vandy pronssia!

Someron Esan Minna Nikkanen ja Vasa Idrottssällskapin Vanessa Vandy palkittiin hopea- ja pronssimitalein Kaunasissa 22-vuotiaiden EM-kilpailuiden seiväshypyssä. Nikkanen sivusi naisten Suomen ennätystä 445.

Nikkanen, Vandy ja Saksan Denise von Eynatten olivat ainoat, jotka ylittivät kaikki alkukorkeudet 415een asti pudotuksitta. Tässä vaiheessa kilpailua jatkoi vielä kymmenen hyppääjää.

Korkeudessa 425 vastaisena hönkinyt, toisinaan pyörinyt tuuli aiheutti ongelmia. Niinpä hyppääjä toisensa jälkeen pudotti riman, kunnes viimeisenä vuorossa ollut ranskatar Telie Mathiot meni yli siirtyen johtoon.

Molemmat suomalaiset Nikkanen ja Vandy onnistuivat kuitenkin ylittämään 425 toisella yrityksellään ja tässä vaiheessa he jakoivat keskenään toisen sijan.

Vain viisi kilpailijaa selviytyi 425:stä. Tilastoykkönen Elisaveta Ryzih Saksasta oli ainoa, joka jätti tämän korkeuden väliin.

Kaksi mitalia varmistui korkeudessa 430

Korkeudesta 430 Nikkanen ja Ryzih olivat ainoat, jotka selviytyivät ensimmäisellä yrityksellään. He nousivat nyt yhdessä kilpailun johtoon, koska molemmilla oli yksi pudotus alemmista korkeuksista.

Vanessa Vandy onnistui kahden pudotuksen jälkeen kolmannella yrityksellään myös ylittämään 430. Kun muut pudottivat kolmannen kerran, varmistui Suomelle tästä lajista jo kaksi mitalia!

Korkeudesta 435 suomalaiset lähtivät taistelemaan jo kultamitalista. Ryzih jätti väliin ja kumpikin suomalainen ylitti 435 ensimmäisellään. Kaksoisjohto Suomeen!

Rima nostettiin 440:een. Nikkanen yli ensimmäisellään, mutta niin myös Ryzih. Tilanne taas tasan heidän välillään. Vandy pudotti tästä ennätyskorkeudestaan ja siirsi uhkarohkeasti kaksi muuta yritystään 445:een.

Nikkasen loistava vire ei herpaantunut. Hän ylitti myös Suomen ennätystä sivuavan 445 ensimmäisellä yrityksellään. Kun Ryzih pudotti, niin Nikkanen siirtyi yksin kilpailun johtoon.

Vandyn kaksi yritystä 445:stä eivät onnistuneet, mutta päivän palkintona hänelle suotiin pronssimitali. Ryzih jatkoi taistelua kultamitalista ja siirsi kaksi yritystään 450:een.

Ratkaisukorkeudesta 450 Nikkanen pudotti kahdesti, mutta Ryzih onnistui ylittämään riman toisella ja viimeisellä yrityksellään. Nikkanen koetti vielä uhkarohkeasti kerran korkeudesta 455, muttei tässä enää onnistunut.

Ari Mannio voitti Euroopan mestaruuden!

Lehtimäen Jyskeen Ari Mannio voitti keihäänheiton nuorten Euroopan mestaruuden loistotuloksella 84,57.

Ensimmäisellä kierroksella Mannio siirtyi heti aluksi omalle kymmenluvulleen heittämällä 80,47. Tämä tulos säilyi johtotuloksena viimeiseen mahdolliseen vastausvuoroon asti.

Joensuun Katajan Lassi Etelätalon toinen heitto kantoi 75,02 ja kolmas 75,21. Se riitti kuitenkin vasta yhdeksänteen sijaan. Lapuan Virkiän Mikko Kankaanpään pisin kaari oli 73,16 ja hän jäi tasaisessa kilpailussa 12:nneksi.

Tshekki Petr Frydrych pääsi toisella heitollaan uhkaavasti 37 sentin päähän Manniosta tuloksella 80,10. Mannion neljä seuraavaa heittoa kantoivat tasaisesti hieman alle tai yli 80 metriä.

Suomalaiskatsomo kylmeni, kun Ján Zeleznýn valmentama Frydrych viimeisellä heitollaan venyi kuusi senttiä Mannion edelle. Kävisikö aivan samoin kuin naisten seiväshypyssä, että viimeinen mahdollinen yritys veisi kultamitalin ...

105-kiloinen Mannio marssi jäyhänä heittopaikalle kuin isäntä hallayön jälkeen ruispellolle. Edellisyön vaivannut vatsatauti unohtui ja hetkeksi kaikki muukin.

Tyylipisteitä Mannion viimeisestä heitosta ei jaettu. Se oli alkukantainen raivoisa veto, jollainen keihäänheiton viimeiselle kierrokselle arvokilpailuissa toisinaan tarvitaan. Keihäs lensi viidettä metriä yli Frydrychin parhaan heiton.

Mannion voittotulos 84,57 on uusi EM-kilpailuiden ennätys ja toiseksi paras tulos hänen urallaa

Ei kommentteja: