maanantai 23. marraskuuta 2009

ICE HOCKEY TEAM FINLAND-LIONS 2008

Päästäkää Pihlström vapaaksi!
10.5.2008 16:37 (Päivitetty 10.5.2008 17:58)

Valmennusjohdon pitää nähdä, kenestä on hyötyä joukkueelle ja kenestä ei.

Antti Pihlström (vas.) avasi maalihanansa Latvia-ottelussa. Hannes Hyvönen onnittelee.
Antti Pihlström (vas.) avasi maalihanansa Latvia-ottelussa. Hannes Hyvönen onnittelee. (KARI KUUKKA)

Leijonien peluutus on pantava uuteen uskoon sunnuntain USA-peliin. Jos vertaa esimerkiksi Antti Pihlströmin ja Olli Jokisen otteita kaukalossa ja suhteuttaa ne vielä miesten saamaan jääaikaan, niin ero on huima.

Pihlström pelasi Latviaa vastaan alle 10 minuuttia, teki elintärkeän 1-1-maalin ja sai syöttöpisteen myös Niko Kapasen 2-1-voittomaaliin. Jokaisen vaihtonsa Pihlström veti sata lasissa.

Flunssainen Jokinen pelasi 19 minuuttia ja 14 sekuntia eli lähes kaksi kertaa niin paljon kuin Pihlström. Iso osa Jokisen jääajasta tuli ylivoimalla, jonka tehottomuus on jo eilispäivän uutisia.

Pihlströmille vastuuta!

Pihlströmin plus/miinus (+5) on ihan omaa luokkaansa Suomen joukkueessa, sillä seuraavaksi parhaan miehen lukema on +2.

Pihlström, jonka lempinimeä ei perhelehdessä voi mainita, on pelannut neljässä ottelussa 42 minuuttia ja 12 sekuntia eli keskimäärin 10.33 ottelua kohden.

- Pitää nostaa hattua tuollaisille kavereille. He istuvat paljon penkillä ja tulevat sieltä ratkaisemaan pelin, Niko Kapanen sanoi.

Ville Peltonen on pelannut neljässä ottelussa yhteensä 89 minuuttia ja 12 sekuntia, Mikko Koivu 82.28 ja Olli Jokinen 76.06.

Valmennusjohto varmistaa selustansa peluuttamalla paljon tähtipelaajia, mutta onko se joukkueen etu? Pihlströmin roolin kasvattaminen ei ainakaan heikennä Leijonien mahdollisuuksia sunnuntaina, kun vastassa on USA.

Erilainen peli

Latvia-ottelu oli epäjääkiekkoa, sillä viidellä viittä vastaan -peliä ei juuri ollut. Lisäksi Latvia keskittyi puolustamiseen ja vastaiskuihin.

- USA-pelistä tulee erilainen, sillä jenkit pelaavat suoraviivaisesti. Toivottavasti se tyyli sopii meille paremmin kuin Latvian tapa pelata, Kapanen sanoi.

Kapanen toivoo, että perjantaina tökkinyt ylivoimapelikin tulee kuntoon.

- Jos meillä on tuollainen määrä ylivoimaa ja laukauksia kuin mitä oli Latviaa vastaan emmekä tee yhtään maalia, niin peli menee mailan puristamiseksi, Kapanen totesi

Ei kommentteja: