sunnuntai 22. marraskuuta 2009

JARKKO RUUTU"THE FINNISH STAFF NHL PLAYER

Jarkko Ruutu pitää Jagrin kurissa ja pelihuumorin yllä

30.04.2008 14:29
Jaromir Jagr ja Jarkko Ruutu, kuva: Jamie Sabau/Getty Images

Pittsburgh Penguins on ainoa joukkue, joka ei ole toistaiseksi hävinnyt jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä ainuttakaan ottelua tällä kaudella. Pukuhuoneessa ei silti ajatella muuta kuin seuraavaa ottelua.

- Peli kerrallaan mennään ja yritetään voittaa aina seuraava peli, Jarkko Ruutu juttelee.

Pittsburgh on hetkeä aikaisemmin voittanut New York Rangersin tämän kotihallissa ja siirtynyt ottelusarjassa 3-0-johtoon. Ruutu ei osaa sanoa onko Rangers ollut yllättävän tehoton, vai miksi Pittsburgh on vain voiton päässä itälohkon finaalista.

- Meidän veskari on ollut hyvä silloin, kun on tarvittu. Maaleja on tehty aina pari enemmän kuin vastustaja. Kyllä meillä on vielä parantamista, mutta olemme pelanneet pelin kerrallaan järkevästi. Emme ole puhuneet sen enempää sarjan voittamisesta tai mistään muustakaan.

Jagr pysynyt kurissa

Nopeuteen ja syöttöpeliin luottava Pittsburgh tuntuu löytävän aina tarpeen vaatiessa uuden vaihteen, kuten Rangersia vastaan 3-3-tilanteessa. Mistä se löytyy?

- Onhan meillä aika paljon taitoa, sitä ei varmaan kukaan kiellä. Se on meidän vahvuutemme. Jos pääsemme ylivoimassa rauhassa jauhamaan ja ampumaan, niin ykkösjätkät laittavat kiekon reppuun. Siinähän se selitys, yksilöiden taidot, Ruutu toteaa.

Ruudun omat pelit ovat parantuneet sitä mukaa kun panokset ovat kasvaneet.

- Playoffsit sopivat minulle hyvin. Minun on helppo pelata kun tiedän, mitä odotetaan. Nämä kolme ottelua olemme pelanneet Jaromir Jagrin ketjua vastaan, ja eivätpä he ole hirveästi saaneet aikaan silloin, kun olemme olleet jäällä.

Ruudun rooli ei ole rajoittunut pelkästään jarruketjuun, sillä hän on myös latonut maaleja pudotuspeleissä.

-No joo, tilanteen mukaan, mutta se riippuu aina sarjasta.

Luja työnteko palkitaan aina

Ruutu on myös joukkueen lockerroom guy, kaveri, joka pukuhuoneessa puheillaan virittää joukkueen sopivan rentoon tunnelman.

- Tiedätkö millä nimellä hän kutsuu minua? maalivahti Ty Conklin heittää väliin ja nauraa.

Conklin muistelee hetken suomalaista sanaa, muistaa nimen Repe ja nauraa lisää. Ruutuakin huvittaa, mutta hän vakavoituu miettiessään josko hän pelaa uransa parasta NHL-kautta.

- Vaikea sanoa. Katsotaan sitten kun pelit ovat ohi, että mihin asti mennään. Alku oli vaikeaa, mutta loppukausi on ollut kivaa. Se on taas kerran osoittanut todeksi sen, että kun tekee töitä, niin jossain vaiheessa saa palkinnon. Aina ei voi mennä hyvin, joskus ei ole luottamusta tai peli ei kulje. Pitää vain tehdä töitä.

Pittsburgh kukisti jo Ottawa Senatorsin 4-0. Ruutu myöntää, että he yrittivät laittaa ensimmäisen sarjan poikki mahdollisimman pian.

- Meillä oli hyvä henkinen yliote ja saimme hyvän lähdön. Nämä ovat niitä henkisiä juttuja, pitää olla valmiina heti ensimmäisessä pelissä. Totta, ei meitä ole vielä hirveästi koiteltu näissä pudotuspeleissä.

Ei kommentteja: