keskiviikko 25. marraskuuta 2009

JUKKA HENTUNEN"THE FINNISH POWER"

Mäki kruunasi huikean kirin
Jokerit oli luisumassa jälleen yhteen tappioon lauantaina, mutta käänsi ottelun SaiPaa vastaan edukseen kolmannessa erässä. Lappeenrantalaiset karkasivat pelissä 3-0-johtoon, mutta Tom Koiviston, Jukka Hentusen ja Marko Kauppisen maaleilla isännät tulivat tasoihin. Tomi Mäki niittasi voittomaalin neljä minuuttia ennen loppua.

Jokerit-SaiPa 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)



Kolmen pisteen voitto oli helsinkiläisille vasta kauden kolmas ja tuli todella tarpeeseen. Tappioputki oli neljän ottelun mittainen ja tuska alkoi olla sietämätön. Hienolla kirillä joukkue kuitenkin näytti, että luonnetta ryhmästä löytyy edelleen.

"Jokainen ymmärtää, miten syvällä ollaan, kun tässä tilanteessa olimme kolmen maalin tappioasemassa. Kyllä joukkueelle pitää nostaa hattua. Aitiossa äijät nousivat ja kannustivat toisiaan", Hannu Aravirta kehui.

"Voiton arvo on varmasti enemmän kuin kolme pistettä. Jos olisimme hävinneet, niin elämä näyttäisi aika erilaiselta."

Jo ensimmäisessä erässä Jokerit vei peliä, mutta kolmestakaan ylivoimamahdollisuudesta onnistumista ei tullut maalin muodossa. SaiPan hetket erässä olivat vähissä, mutta peli pysyi tasoissa.

"Se oli aika kompakti erä meiltä. Vastustajalla ei ollut yhden yhtä maalipaikkaa", Aravirta sanoi.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, kun SaiPa kuittasi nopeasti kahden maalin johdon Jokereiden illan kahden ensimmäisen jäähyn aikana. Shayne Toporowski ja Antti Nyrhinen yllättivät Juuso Riksmanin kahden minuutin välein.

"Jääkuutioita tuli niskaan, ja pari epäonnekasta maalia", Aravirta kuittasi.

"Erikoistilanteisiin ladattiin pari päivää palaverein ja videoinkin, mutta miinusmerkkinen tulos sieltä tuli tilastollisesti. Kun lisää pisteitä meinataan ottaa, niin sen täytyy vain tulla kuntoon. En näe muuta mahdollisuutta kuin, että pitää harjoitella ja paneutua siihen entistä enemmän. Nyt ei saa tuskastua, koska parempia aikoja on varmasti edessä."

Heti perään Jarno Koskiranta lisäsi SaiPan johdon jo kolmeen maaliin. Se riitti helsinkiläisten valmennusjohdolle, ja maalille vaihdettiin Mikko Strömberg. Samalla kääntyi ottelun kurssi, kun Koivisto kavensi vielä toisessa erässä Juha Lindin esityöstä 1-3:een.

"Pieni kipinä saatiin maalista. Erätauolla yritettiin hakea voimaa siitä, että kaksi maalia tehtiin Kärppiä vastaan lopussa. Piti vain pelata kärsivällisesti ja kavensimme vähän materiaalia", Aravirta kertoi.

Kolmannessa erässä oli Jokereiden vuoro tehdä pikamaaleja, kun Hentunen ja Kauppinen osuivat 40 sekunnin välein. Hentunen maalasi näin toisessa ottelussa peräkkäin ja myös Fredrik Brembergille kirjattiin syöttöpinna toisessa jokeriottelussaan.

Jokereiden nousun selkein ilmentymä oli Mäen johtama ketju, joka pohjusti Kauppisen maalin. Sentteri itse osui reilut neljä minuuttia ennen loppua tehot 0+2 keränneiden Lindin ja Semir Ben-Amorin syötöistä. Maali ja pisteet olivat Mäelle kauden ensimmäiset.

"Duunariketju oli tällaisessa pelissä arvossaan. Varsinkin kun SaiPa sai johdon ja aseet käsiinsä, niin kauniita maaleja on vaikea tehdä", Aravirta mietti.

Kausi jatkuu torstaina hallitsevan Suomen mestarin JYPin vieraana Jyväskylässä. Ennen maajoukkuetaukoa pelataan vielä myös ensi viikon lauantaina vieraissa HPK:ta vastaan.




SaiPan Joni Tuominen kaksinkamppailussa Marko Kauppisen kanssa.
SaiPan Joni Tuominen kaksinkamppailussa Marko Kauppisen kanssa.
Jukka Hentunen kantoi kultakypärää ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Jukka Hentunen kantoi kultakypärää ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Tomi Mäki juhlii illan voittomaalia.
Tomi Mäki juhlii illan voittomaalia.
Fanit omiensa tukena.
Fanit omiensa tukena.
Vaihtopenkillä tunnelma oli helpottunut ottelun jälkeen.
Vaihtopenkillä tunnelma oli helpottunut ottelun jälkeen.

Ei kommentteja: