maanantai 23. marraskuuta 2009

LEO KOMAROV"THE FINNISH POWER"

Viikon haastattelu: Taistelija Leo Komarov valmiina MM-kisoihin

21.04.2009 15:27
Leo Komarov ja Marcus Ragnarsson. Kuva: Heikki Saukkomaa/LEHTIKUVA.

Pelicansissa mainion kauden pelannut Leo Komarov oli yksi Jukka Jalosen yllätysnimistä Sveitsissä pelattaviin jääkiekon MM-kisoihin.

Lauantaina alkavat MM-kisat. Olisitko ennen kauden alkua uskonut, että olet mukana joukkueessa?

– Ennen kauden alkua en kyllä olisi uskonut, että olen mukana MM-kisoissa. Tavoite oli päästä tällä kaudella mukaan haistelemaan maajoukkuekuvioita, sillä jo viime vuonna nuoria otettiin hyvin mukaan. Olin jouluna ensimmäisen kerran maajoukkueen mukana ja tässä sitä nyt ollaan.

Kisapassien leimauksesta on tullut jo perinne, jota seurataan Suomessa aktiivisesti. Onko oma passisi jo leimattu?

– Ei ole vielä leimattu, mutta tuskin on muillakaan. Eikä minulla ole asiasta itse asiassa edes sen enempää tietoa. Eiköhän tässä lähipäivinä selviä.

Kisat alkavat lauantaina. Millainen on joukkueen ohjelma ennen avausottelua?

– Huomenna keskiviikkona meillä on kokoontuminen ja lennämme Sveitsiin. Siellä ehtii vetää parit treenit ja lauantaina sitten edessä ensimmäinen peli.

Norja vastassa lauantaina. Ennakkosuosikkia ei varmasti tarvitse enempää miettiä?

– Kyllä meidän pitäisi tuo peli hoitaa. Näiden viimeisien kolmen viikon aikana olen kuitenkin huomannut, että kaikki jengit ovat vahvoja. Jos saamme oman pelin toimimaan, niin kyllä me ottelun voitamme. Aliarvioimiseen ei ole kuitenkaan yhtään varaa.

Maanantaina vastassa Tanska alkulohkon toisessa pelissä. Mitä tiedät tanskalaisesta jääkiekosta?

– Pitää myöntää, että en tiedä mitään. Tapparassa taisi pelata yksi tanskalainen, mutta siinä kaikki. Eli minulle ainakin ihan tuntematon vastustaja.

Tshekki on lohkon kolmas joukkue. Millainen nippu heillä on kasassa?

– Heillä on tosi kova jengi, joka haluaa varmasti taistella mitaleista. Joukkueessa on mukana muun muassa Jaromir Jagr, joten kova peli on tulossa heitä vastaan. Meidän pitää kuitenkin kääntää tasainen matsi meidän hyväksi.

Onko joukkue lyönyt vielä tavoitteita lukkoon tuleviin kisoihin?

– Vielä emme ole käyneet asiaa läpi. Uskoisin, että huomenna keskiviikkona pidämme palaverin asiasta. Eiköhän se tavoite ole kuitenkin mitali.

Ketkä ovat mielestäsi kovimmat mestarisuosikit tällä hetkellä?

– Suomen lisäksi Kanada ja Venäjä. Heillä on todella hyvät joukkueet.

Paljon puhutaan, että jääkiekossa on kuusi kovaa maata. Mikä maa nousee seuraavaksi tähän joukkoon?

– Sanoisin, että Sveitsi voi näissä kotikisoissa nousta jo hyvinkin korkealle. Pelasimme juuri heitä vastaan ja Sveitsi oli hyvä.

Oma kautesi Pelicansin mukana päättyi puolivälieriin. Mitä ohjelmaan on kuulunut tämän jälkeen?

– Kausi loppui 3,5 viikkoa sitten. Viimeiset kolme viikkoa olen ollut maajoukkueen mukana, joten ei tässä ainakaan ole ehtinyt lomailla. Parina päivänä olen käynyt kotona, mutta muuten aika on mennyt harjoitellessa.

Suomen joukkueen vahvuudet MM-kisoissa?

– Meidän suurin vahvuus on yhtenäinen joukkue. Meillä on joukkueessa kokeneita pelaajia, jotka ovat ottaneet meidät nuoremmat hyvin joukkueeseen sisään. Joukkueena menemme ja pelaamme ja sitä kautta nousee sitten myös yksittäisiä pelaajia esiin.

Millainen on oma roolisi joukkueessa?

– Jos kisapassi leimataan, niin paikka löytyy varmasti neloskentästä, jossa rooli on aika rikkova ja fyysinen. Kentän ulkopuolella tuon varmaan hauskuutta mukaan.

Kuinka hyvin muistat vuoden 1995 ja Leijonien voittaman maailmanmestaruuden?

– Taisin olla silloin 8-vuotias ja kyllä nuo kisat ovat ihan hyvin mielessä. Varsinkin finaalipeli ja Jutilan maali ovat hyvin muistissa. Jälkikäteen on tullut myös nähtyä kisoista erilaisia videokoosteita.

Suomen sijoitus MM-kisoissa 2009?

– Kolmen joukossa.

Ei kommentteja: