keskiviikko 25. marraskuuta 2009

NIKO KAPANEN JA JUKKA HENTUNEN"THE FLYING FINN"S

"Venäjällä kymmenen tosi hyvää joukkuetta"
17.10.2008 10:42

Kazanin Jukka Hentunen odottaa innolla pelimatkaa Suomeen.

Jukka Hentunen kuuluu Suomen lätkämaajoukkueen vakiokalustoon.
Jukka Hentunen kuuluu Suomen lätkämaajoukkueen vakiokalustoon. (KARI KUUKKA)

Jääkiekkoilija Jukka Hentusen, 34, äänestä kuuluu tuttu rauhallisuus. Hentunen siirtyi kesken viime kauden Sveitsin Luganosta Venäjän liigan Ak Bars Kazaniin, jossa hän aloitti elokuussa toisen sopimuskautensa. Nyt monet asiat tuntuvat vieraassa kulttuurissa jo tutuilta.

- Joukkue on pärjännyt ihan hyvin vaikka peli ei ole täysin kuosissa. Olemme voittaneet huonollakin pelillä mikä on toisaalta vahvan joukkueen merkki, Hentunen summaa STT:lle.

Venäjän uudessa KHL-liigassa on peräti 24 joukkuetta. Lokakuun puolivälin taituttua jokaisella oli takanaan vähintään 15 ottelua, Kazan on kolmantena edellään vain moskovalainen Atlant ja hallitseva mestari Ufa.

- Tuntuu, että nyt on entistä enemmän kovia joukkueita. Varmaankin sarjassa on yli 10 tosi hyvää joukkuetta.

Kazanin kauden erikoisuuksiin kuuluu se, että joukkue vierailee Suomessa pelaamassa yhden liigapelin. KHL-sarjaan liittynyt riikalainen Dynamo isännöi kahta otteluaan lokakuun lopussa Espoon Areenassa.

Sunnuntaina 26. lokakuuta vuorossa on Kazan-peli ja heti seuraavana päivänä latvialaisjoukkue saa Bluesin kaukalossa vastaansa puolustaja Antti-Jussi Niemen edustaman Lada Toljattin.

- Kivahan se on tulla pelaamaan Suomeen. Ja on mielenkiintoista nähdä löytääkö yleisö ottelun. Riika on myös jännä vastustaja siinä mielessä, että emme ole kohdanneet sitä vielä, Hentunen kertoo.

Dramatiikkaa ja vaihdoksia

Pysähdyttävimpiä uutisia Venäjän jääkiekkokauteen liittyen on Suomessakin seurattu järkyttyneinä. Ensin, syyskuun lopussa, moskovalaisen TsSKA:n suomalaismaalivahti Jussi Markkasen perhettä kohtasi onnettomuus, jossa perheen toinen poika kuoli tapaturmaisesti.

Niko Kapanen (vas.) ja Jukka Hentunen kiekkoilevat jälleen samassa joukkueessa.
Niko Kapanen (vas.) ja Jukka Hentunen kiekkoilevat jälleen samassa joukkueessa. (ESA PYYSALO)

Maanantaina Omskin nuori tähtihyökkääjä Aleksei Tsherepanov kuoli mystisesti kesken pelin - ilmeisesti sydänsairauteen.

- Erittäin ikäviä juttuja, Hentunen kiteyttää.

Hentunen aloitti kauden ketjussa, jota johti Kazaniin NHL-seura Phoenix Coyotesista siirtynyt sentteri Niko Kapanen. Tuoreimmat pelikokemukset Hentusella on vitjasta, jonka keskellä pelaa loukkaantumisestaan toipunut Sergei Zinovjev ja toisessa laidassa Oleg Petrov.

- Ei oikein saatu tulosta aikaiseksi siinä Nikon ketjussa. Zinovjev on tuttu sentteri minulle jo viime kaudesta, lauantaina kahdella maalilla Novgorodin joukkuetta 3-0-voitossa torpedoinut Hentunen kuvaa.

Niko Kapanen on koonnut Venäjällä 14 pelissä tehopisteet 4+4=8. Hentusella on koossa 14 ottelusta tehopisteet 5+1=6.

Viime kaudella Kazan sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja hävisi pudotuspeleissä välierissä. Tuolloin Hentunen keräsi 33 runkosarjaottelusta 28 tehopistettä, 10:stä pudotuspelistä pinnoja tuli yhdeksän.

- Täytyy pystyä pelaamaan vielä paremmin. Tulosta ja voittoja tarvitsee tulla. Niin käykin, jos pystymme omaan peliin, Hentunen sanoo.

KUVATEKSTI: Jukka Hentusen edustaman Kazanin alkukauden menestys on perustunut tehokkaaseen (23,7 %) ylivoimapeliin ja vahvoihin kolmansiin eriin. Joukkue on molemmissa tilastoissa liigan ykkönen.

Ei kommentteja: