maanantai 23. marraskuuta 2009

Vihdoin lomalle!
19.5.2008 15:32

- Olo on nyt väsynyt ja samalla onnellinen, Leijonien supertähti Antti Pihlström sanoi.

KOHTI NHL:ÄÄ Antti Pihlström harjoittelee kesällä kovaa, mutta aikoo myös harrastaa nuoren miehen kesäaktiviteetteja.
KOHTI NHL:ÄÄ Antti Pihlström harjoittelee kesällä kovaa, mutta aikoo myös harrastaa nuoren miehen kesäaktiviteetteja.


- En todellakaan olisi ennen kisoja osannut odottaa mitään tällaista. Hyvä turnaus oli kova yllätys itsellenikin, sanoo valtakunnan tuorein kiekkosankari Antti Pihlström.

Pihlström oli viidellä maalillaan Leijonien paras maalintekijä Kanadassa.

Miten menestyksen tuoma julkisuus muuttaa miestä?

- Täh, en osaa tuohon sanoa mitään, ihan sama jätkä mä yhä olen, laitahyökkääjä vastaa hämillään valtavalle toimittajalaumalle.

Pihlström aikoo Suomeen päästyään pitää lomaa.

- Olen Vantaalta kotoisin, joten siellä mä varmaan enimmäkseen vietän aikaa. Meillä on mökki Tammelassa. Se on toinen paikka, missä huilaan ja kesä kuluu siellä mukavasti.

Huilaaminen on suhteellinen käsite aktiivisen Pihlströmin kohdalla. Energinen kaveri kun ei pysty kauan olemaan paikallaan.

- En malta kovin pitkää harjoittelutaukoa pitää. Totaalilepoa tulee ehkä viikko. Mulle tulee heti morkkis, jos en harjoittele tai tee jotain, Pihlström paljastaa Iltalehdelle.

Tunnollinen harjoittelu kantaa myös hedelmää.

- Antti voitti viime syksynä Nashville harjoitusleirillä joukkueen sisäisen luistelukilpailun. Punttitreenissä kuntovalmentaja käytti häntä mallioppilaana, kertoo pelaajaa edustavan Good Sport Finlandin Mika Koivunen.

Tämän kauden päätyttyä Predatorsin valmennuksen ohjeet Pihlströmille olivat lyhyet.

- Moni pelaaja jutteli pitkään kuntovalmentajien kanssa. Antin kohdalla palaveri oli ohi minuutissa. Siellä luotetaan ja tiedetään, että Antti hoitaa kesätreenin kunnolla, Koivunen jatkaa.

Levon ja rasituksen oikeaoppisen suhteen löytäminen on urheilijalle tärkeää. Pihlström pelasi pelkästään AHL:ssä Milwaukee Admiralsin riveissä 73 ottelua.

- Siihen päälle tulee harjoituspelit, yksi NHL-ottelu ja MM-kisat. Kauteen taitaa mahtua noin sata peliä. Kausi oli kovin erilainen kuin SM-liigassa. Olo on nyt väsynyt ja samalla onnellinen. Pakko nyt on kai vähän koittaa huilata, Pihlström myöntää.

MM-turnauksessa Pihlström antoi Nashvillen johdolle hyvän näytön. Hyökkääjällä on vielä ensi kauden kattava sopimus tennesseeläisjoukkueen kanssa.

- Syksyllä menen harjoitusleirille ja sitten katsotaan mitä tapahtuu. Nashvillen suunnalta ei ole mitään sanottu, että pelipaikka oli ylhäällä. Mutta NHL:ään pitäisi kyllä päästä, Pihlström myöntää.

Lue lisää Leijonien pronssitunnelmista maanantain MM-lätkä extrasta!

Ei kommentteja: