maanantai 23. marraskuuta 2009

ANTTI PIHLSTRÖM"THE FLYING FINN"

Pihlström tikkaa kuin vanha vatussi

18.5.2008 4:24

Antti Pihlström oli leijonien paras maalintekijä Kanadan MM-kisoissa.




Teemu Selänne, Saku Koivu ja Ville Peltonen kehuivat miehissä nuorten suomalaispelaajien esiinmarssia Kanadan MM-kisoissa.

Ainoa yksittäinen nimi, jonka konkarit mainitsivat, oli joukkueen sisäisen maalipörssin viidellä osumalla voittanut laitahyökkääjä Antti Pihlström. Voittoisassa pronssiottelussa Pihlström kuritti Ruotsia kahdella osumalla.

Erityisesti Selänne oli haltioissaan AHL:n Milwaukeessa kuluneen kauden pelanneesta Pihlströmistä.

-En ollut ikinä enne kuullutkaan koko kaverista. Kun se pyörii tuolla hotellin aulassa, niin eihän sitä kukaan uskoisi jääkiekkoilijaksi. Mutta sitten kun se vetää luistimet jalkaan, niin äijähän tikkaa kuin vanha vatussi, Selänne murjaisi.

Selänteen mukaan vatussi on ”sellainen intiaani”.

-Pihlström on vähän niin kuin minä nuorena. Mies nauttii pelaamisesta, tekee paljon maaleja eikä huolehdi huomisesta, sanoi Selänne, joka on kyllä kiitettävällä tavalla onnistunut säilyttämään saman taidon 37-vuotiaaksi.

Pihlström itse oli luonnollisesti mielissään läpimurtoturnauksesta.

-Lähdin tänne sillä fiiliksellä, että katsotaan, mihin rahkeet riittää. En olisi ikinä uskonut, että päätän turnauksen joukkueen parhaana maalintekijänä, 23-vuotias Pihlström sanoi.

Pihlström pelasi tällä kaudella yhden NHL-ottelun Nashville Predatorsissa, muuten aika kului farmijoukkueessa, jossa syntyi 78 ottelussa tehot 27+18. Ensi kauden tavoite on tietysti pelata NHL:ssa, mutta siitäkään joukkueen painokelvottomimman lempinimen omaava Pihlström ei ota stressiä.

-Syksyllä lähdetään training campille ja katsotaan sitten mitä tapahtuu. Seuran johto oli tällä kaudella tyytyväinen peleihin AHL:ssa eikä tästä turnauksesta varmaan ainakaan haittaa ollut, Pihsltröm arveli.

Ei kommentteja: