perjantai 8. tammikuuta 2010

FINNISH BASKETBALL PLAYER PEKKA MARKKANEN"THE FLYING FINN"

Koripalloilu

Sentterilegenda Pekka Markkanen palaa 40-vuotiaana Korisliigaan

3.12.2007 10:02

Korisliigassa pelaava Joensuun Kataja on solminut ottelukohtaisen sopimuksen takavuosien sentterilegenda Pekka Markkasen, 40, kanssa.

Jyväskylässä asuva ex-maajoukkuemies pelaa Katajassa ensimmäisen kerran ensi keskiviikon kotiottelussa KTP Basketia vastaan.

207-senttinen Markkanen on Kataja-luotsi Antti Papinahon läheinen ystävä. Papinaho pyysi Markkasen apuun, kun joukkueen kapteeni Sami Lehtoranta loukkasi viime viikolla olkapäänsä ja on sivussa todennäköisesti ainakin vuoden loppuun.

Markkasen paluu Korisliigan parketeille on miehen upeasta urasta huolimatta yllättävä, sillä 129 maaottelua pelannut Porin Korinpunojien kasvatti on viimeksi pelannut pääsarjassa kaudella 2001–02. Tuolloin Markkanen edusti BC Jyväskylää 8,6 pisteen ja 7,0 levypallon keskiarvoin.

"Jos ystävä haluaa minut auttamaan, niin tullaan sitten, vaikka ei välttämättä meikäläisestä ole sitä apua antamaan, Markkanen kertoi sanomalehti Karjalaisessa.

Pekka Markkanen on pelannut urallaan 12 liigakautta joukkueinaan BC Jyväskylä, Helsingin NMKY, HoNsU, SäyRi ja ToPo.

Hän on kolminkertainen Suomen mestari ja kaksinkertainen cup-voittaja. Urheilutoimittajien valitsemana Markkanen on kruunattu vuoden koripalloilijana vuosina 1989, 1993 ja 1996.

Markkanen pitää hallussaan Korisliigan kaikkien aikojen torjuntatilastossa ykkössijaa ylivoimaisesti 540 tilastomerkinnällään.

Kotimaisen pääsarjauransa lisäksi Markkanen on pelannut ammattilaisena Espanjassa, Ranskassa, Saksassa ja Unkarissa. Yliopistokoripalloa hän pelasi kovamaineisessa Kansasin yliopistossa.

Ei kommentteja: