tiistai 5. tammikuuta 2010

FINNISH BASKETBALL PLAYER"THE FLYING FINN"VILLE MÄKÄLÄINEN

Ville Mäkäläinen



Ville Mäkäläinen
Henkilötiedot
Nimi Ville Mäkäläinen
Kansalaisuus Flag of Finland.svg Suomi
Syntynyt 27. helmikuuta 1985 (ikä 24)
Hyvinkää, Suomi
Pituus 194 cm
Paino 94 kg
Koripallotiedot
Nyk. joukkue Yhdistynyt kuningaskunta Worthing Thunder
Sarja British Basketball League
Koripallouran joukkueet
Ammattilaisjoukkueet
2001–2008
2008–2009
2009–
Suomi Namika Lahti
Suomi KTP-Basket
Yhdistynyt kuningaskunta Worthing Thunder
Maajoukkueet
2007– Suomi Suomi

Ville Mäkäläinen (s. 27. helmikuuta 1985Hyvinkää) on suomalainen koripalloilija. Hänen nykyinen seurajoukkueensa on Worthing Thunder. Mäkäläinen on pelipaikaltaan laitahyökkääjä ja pituutta hänellä on 194cm.[1] Mäkäläisen kasvattajaseura on Namika Lahti. Hänet on valittu Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksikaudella 2006–07.

Sisällysluettelo

[piilota]


Pelaajaura

Mäkäläinen aloitti koripalloilijan uransa Namika Lahdessa, jonka SM-sarjassa pelaavassa edustusjoukkueessa hän aloitti kaudella 2001–02, jolloin hän oli joukkueen kokoonpanossa mukana viidessä ottelussa. Peliaikaa ei näissä otteluissa kuitenkaan vielä tullut. Seuraavina kausina Mäkäläisen vastuu joukkueessaan kasvoi. Kaudella 2005–06 hän pelasi runkosarjan otteluissa jo keskimäärin lähes 20 peliminuuttia ja teki 42 pelaamassaan runkosarjan ottelussa pisteitä 6,0 keskiarvolla. Pudotuspeleissä pisteitä syntyi kymmenessä ottelussa keskimäärin 9,1.[2]

Kausi 2006–07 oli Mäkäläiselle läpimurtokausi. Hänen pistekeskiarvonsa nousi runkosarjassa jo lukemaan 12,1 ja peliminuutteja tuli ottelua kohden lähes 30. Pudotuspeleissä Mäkäläinen teki 12 ottelussa pisteitä 13,1 keskiarvolla. Namika Lahden kausi päättyi SM-hopeaan ja Mäkäläinen arvostettiin kauden palkitsemistilaisuudessa vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Kesällä 2007 hän kävi pelaamassa Italiassa ULEB-kesäliigaa tavoitteenaan seuraavaksi kaudeksi pelipaikka Etelä-Europpasta. Kesän aikana hänet nostettiin ensi kertaa myös miesten koripallomaajoukkueeseen.[3]

Kaudeksi 2007–08 Mäkäläinen teki jo hyvissä ajoin jatkosopimuksen Namika Lahden kanssa. Sopimukseen sisältyi kuitenkin pykälä, jonka mukaan hänellä oli heinäkuun loppuun asti mahdollisuus lähteä tulevaksi kaudeksi ulkomaan kentille.[4] Sopimusta ulkomaille ei kuitenkaan syntynyt joten Mäkäläinen jatkoi uraansa kasvattajaseurassaan vielä vuoden. Runkosarjan aikana Mäkäläinen teki pisteitä joukkueelleen 14,0 keskiarvolla. Namika Lahden kausi päättyi puolivälieriin, joissa Mäkäläinen teki pisteitä kolmessa ottelussa keskimäärin 8,3 ottelua kohden.

Kaudeksi 2008–09 Mäkäläinen yritti jälleen saada sopimusta ulkomaille. Sopivaa tarjousta ulkomailta ei tullut ja Mäkäläinen päätti jatkaa uraansa vielä Suomessa. Hän siirtyi kasvattajaseurastaan uusien haasteiden toivossa Korisliigassa pelaavan KTP-Basketin[5] joukkueeseen.

Kaudeksi 2009–2010 Mäkäläinen löysi ulkomailta seurakseen Worthing Thunderin.[6]


Saavutukset


Muuta

Myös Ville Mäkäläisen veli Vesa Mäkäläinen on koripalloilija. Hän pelaa kauden 2008–09 Korisliigaa kasvattajaseuransa Namika Lahden riveissä. Hänet on valittu Korisliigassa vuoden tulokkaaksi, kauden parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi, Korisliigan SM-finaalien parhaaksi pelaajaksi, Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi ja Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.


Lähdeviitteet

Edeltäjä:
Gerald Lee Jr.
Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja
2006–07
Seuraaja:
Timo Heinonen

Ei kommentteja: