"THE FINNISH ICE HOCKEY NEXT STAR"JESSE JOENSUU

Joensuu loisti AHL-viikon seuratuimmassa pelissä

07.12.2009 8:38 (päivitetty 07.12.2009 8:43)
Jesse Joensuu.

Bridgeportin ja Springfieldin lauantainen kohtaaminen oli menneen viikon seuratuin ottelu jääkiekkoliiga AHL:ssä. Huomion keskipiste oli lonkka- ja polvivaivojen jälkeen kaukaloon palannut maalivahti Rick DiPietro, jonka paluuottelu oli varsin vaikea. Ottelun hahmoksi nousi Bridgeportin hyökkääjä Jesse Joensuu.

Viime kaudella vain viisi ottelua pelannut DiPietro hakee pelituntumaa AHL:n kautta. Springfield-ottelu oli hänelle tuntumanhakumielessä erittäin vaikea ottelu, sillä Bridgeport hallitsi selkeästi avauserää, ja kesän 2000 ykkösvaraus joutui vain kolmesti torjuntatöihin. Toisessa erässä yhdysvaltalaismaalivahti joutui antautumaan kolme kertaa, minkä jälkeen hänet vaihdettiin pois tolppien välistä.

- Olin hermostunut. Siitä on kauan, kun olen pelannut merkityksellisessä ottelussa. Oli mukavaa päästä takaisin tositoimiin ja karistaa ruosteet pois. Edessäni on kuitenkin paljon töitä, neljättä kauttaan peräti 15-vuotisesta sopimuksestaan pelaava DiPietro myönsi NHL:n verkkosivuilla.

- Maalivahdille on aina vaikea tilanne, jos laukauksia tulee vähän. Pääsin kuitenkin muutaman kerran käsiksi kiekkoon. Aina ei tarvitse miettiä tulosta. Tässä on kyse prosessista, viimeksi tammikuun 2. päivänä Phoenixiä vastaan New York Islandersin maalilla torjunut DiPietro (pikkukuvassa) lisäsi.

Bridgeport menetti ensimmäisessä erässä hankkimansa 3-0-johdon toisessa erässä, mutta nousi päätöserässä 7-3-voittoon. Bridgeportin tehokkain oli maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Jesse Joensuu, joka rohmusi vasta toisen kerran tällä kaudella useamman tehopisteen ottelussa. Kaikkiaan porilainen voimahyökkääjänalku on saalistanut tällä kaudella tehot 5+11=16.

Koistinen päätti rikkonaisen viikkonsa hienosti

Bridgeportin suomalaismaalivahti Mikko Koskinen jatkaa yhä lonkkansa kuntouttamista, mutta muutama muukin suomalainen joutui seuraamaan sivusta viikon otteluita. Oskar Osala oli tarkentamattomien henkilökohtaisten syiden vuoksi sivussa Hersheyn kokoonpanosta perjantaina, mutta palasi lauantain 5-4-voitto-otteluun Norfolkia vastaan. Osala ei onnistunut ohittamaan Riku Heleniusta, ja hänen kuiva kautensa on jo kahdeksan ottelun mittainen. Sunnuntaina Osala oli taas sivussa 9-2-voitossa Hartfordista.

Sivussa oli viikon aika myös alavartalovammaa parisen viikkoa potenut Adirondack-puolustaja Joonas Lehtivuori. Ilves-kasvatin kuntoa seurataan päivä päivältä, mutta menneen viikon otteluihin hän ei toipunut. Viikon alussa sivussa oli myös farmiin toissaviikolla lähetetty Ville Koistinen.

Rochesterin joukkuetta läheltä seuraava Kevin Oklobzija arveli blogissaan, että Koistinen haluaa olla täysin varma pelikunnostaan. Oklobzijan mukaan Koistinen haluaa näyttää palavasti, että hän on yhä NHL-ainesta, ja tällöin muutaman pelin sivusta seuraaminen on pieni hinta. Hän palasi kokoonpanoon lauantain 2-6-tappiossa Abbotsfordille.

Sunnuntaina Koistinen teki kauden ensimmäisen maalinsa AHL:ssä, kun Rochester otti revanssin Abbotsfordista maalein 2-1. Koistinen tasoitti ottelun 1-1:een kolmannen erän puolivälissä, ja toinen tällä kaudella Floridan NHL-kokoonpanossakin esiintynyt Rochester-pelaaja, tshekkihyökkääjä Michal Repik laukoi Rochesterille voiton vajaat neljä minuuttia myöhemmin.

Viikon iloisin suomalaisuutinen AHL-ympyröissä oli Ilkka Heikkisen NHL-kutsu. Hartfordissa mainion alkukauden pelannut puolustaja teki NHL-debyyttinsä lauantaina, kun New York Rangers voitti Buffalon 2-1. Wade Reddenin olkapäävamma avasi Heikkiselle NHL-ovet, ja komennuksen pituus on täysin riippuvainen kokeneen kanukin toipumisesta. Toisaalta, Rangers saattaa nostaa Heikkisen tilalle Bob Sanguinettin hetkenä minä hyvänsä.