tiistai 12. tammikuuta 2010

"THE FLYING FINN"VIRPI KUITUNEN FROM FINLAND(SUOMI-FINLAND)

Virpi Kuitunen (kuvassa) uskoo Pirjo Murasen olevan Lahdessa kovassa iskussa.Kuva: Reuters
Virpi Kuitunen (kuvassa) uskoo Pirjo Murasen olevan Lahdessa kovassa iskussa.
Kuva: Reuters

Flunssainen Virpi Kuitunen jakeli sisäpiirin vetovinkkejä

06.03.2009 15:29



Maailmancupin kokonaisvoitto on tavoite, jonka eteen suomalainen naishiihdon kärkiporukka tekee rajusti töitä kaudesta jäljellä olevat kaksi viikkoa.

Aino-Kaisa Saarinen menettänee kuitenkin cupin johtajan keltaisen liivinsä viikonloppuna, koska ei sairastuttuaan pysty osallistumaan Salpausselän kisoihin.

- Maailmancupin kokonaisvoitto on meille joukkueenakin tärkeä, Virpi Kuitunen sanoi ja vakuutti, että loppukauden kisoihin riittää virtaa.

Maailmancupista on hiihtämättä kahdeksan kilpailua. Kuitunen on cupissa neljäntenä 181 pistettä Saarista perässä. Parhaiden suomalaisten välissä ovat slovenialainen Petra Majdic 26 pisteen päässä Saarisesta ja puolalainen Justyna Kowalczyk 109 pistettä Saarisen perässä.

Kuitunen ei välttämättä kahmi Lahdesta isoa pistepottia, sillä hänen osallistumisensa sunnuntaina hiihdettävään 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun on epävarmaa. Liberecissä parisprintin ja viestin voittanut Kuitunen ei ole vielä toipunut MM-kisoissa alkaneesta taudista.

- Flunssan ehdoilla tässä mennään, enkä uskalla hirveästi toivoa tästä viikonlopusta. Kympillä käytössä oleva uusi vitosen rata on todella raskas, ja siinä auttaisi, jos pystyisi kunnolla hengittämään, Kuitunen sanoi perjantaina Salpausselän kisojen tiedotustilaisuudessa.

Murasen mielimatka Lahdessa

Lauantaina hiihdettävän vapaan hiihtotavan sprintin Kuitunen uskoo jaksavansa, ja apuna on hiihtostadionin yleisön kannustus.

- Lahti on yksi niistä paikoista, joissa yleisön tunnelman pääsee kunnolla aistimaan.

Kuitunen antoi lauantaiseen sprinttiin ilmaisen vedonlyöntivihjeen, sillä hän uskoo joukkuekaverinsa Pirjo Murasen olevan hurjassa iskussa.

- Pirjo hiihti tänään niin kovaa, että rahaa peliin vaan, Kuitunen naurahti.

Sprintin tuore MM-pronssinainen Muranen on sprintticupissa toisena Majdicin jälkeen. Lahti suo hänelle myös mahdollisuuden revanssiin MM-kultaa kirineestä Arianna Follisista ja hopeanainen Kikkan Randallista.

- Kotikisoissa on aina ekstratsemppiä, ja Salpausselän kisat ovat mukavaan aikaan heti MM-kisojen jälkeen, terveenä pysynyt Muranen iloitsi.

MM-kisojen jälkeen kakkukahvien tarjoamiseen keskittynyt Muranen laskee suosikiksi myös italialaisen Magda Genuinin, joka epäonnistui Liberecissä, sekä Majdicin.

- Jaaha, Pirjo ei minua maininnut, joten pitää varmaan kaivaa ässä hihasta, Kuitunen nauroi

Ei kommentteja: