keskiviikko 6. tammikuuta 2010

USA:N FAVORITES SPORTS

Urheilu

Amerikkalainen jalkapallo on Yhdysvaltain seuratuimpia urheilulajeja.

Yhdysvaltain suosituimmat joukkuelajit ovat kotimaassa syntyneitä. Penkkiurheilulajeista suosituimmat ovat amerikkalainen jalkapallo, baseball ja koripallo.[80] Suuri osa maailman parhaiten palkatuista urheilijoista on yhdysvaltalaisten joukkuelajien pelaajia.[81] Vaikka muun maailman valtalaji eurooppalainen jalkapallo on tällä hetkellä yksi suosituimmista lajeista nuorten keskuudessa,[82] se ei ole saavuttanut Yhdysvaltain omaperäisessä urheiluympäristössä laajempaa suosiota. Maa kuitenkin isännöi jalkapallon MM-kisoja vuonna 1994 ja naisten MM-kisoja vuonna 1999 ja 2003.

Lacrosse on yksi Yhdysvaltain nopeasti kasvavista urheilulajeista. Yhdysvallat toimii isäntänä myös muille huomattaville urheilutapahtumille muun muassa golfissa ja tenniksessä (US Open). Uinti on maan menestyksekkäimpiä lajeja. Kolme suosituinta lautailuharrastusta – lainelautailu, rullalautailu ja lumilautailu – on luotu Yhdysvalloissa. Niistä järjestetään kansalliset kilpailut ja niiden yhteyteen ovat syntyneet laajat alakulttuurit. Lumilautailu on ainoana näistä kolmesta noussut olympialajiksi.

Yhdysvalloissa on isännöity kahdeksat olympiakisat. Maa on kesäolympialaisissa saavutettujen mitalien[83] maratontaulukon kärjessä ja talviolympialaisten mitalien maratontaulukossa toisena.[84]

College-tasolla suosittuja ovat baseball ja koripallo. Opinahjoilla on useita omia sarjoja. Myös showpaini on maassa suosittua. WWE on Amerikan suosituin painisarja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello my dear friend Jani, thank you very much for your visit and comment, new day of happiness with health and peace. Hugs Valter.