keskiviikko 25. marraskuuta 2009

JERE KARALAHTI"THE FINNISH POWER"

Jere Karalahden pelikielto kumottu

29.1.2008

Getty Images. Jere KaralahtiJääkiekon SM-liiga Oy:n hallitus päätti kokouksessaan 12.12.2007 väliaikaisesti evätä Jere Karalahden peliluvan SM-liigassa häneen kohdistuneen siviilitutkimusprosessin ajaksi. Urheilun oikeusturvalautakunta on päätöksellään 29.1.2008 todennut, että SM-liigan päätös Jere Karalahden peliluvan väliaikaisesta kumoamisesta ei perustunut kilpailusääntöihin. Lautakunnan mukaan SM-liiga toimiväärin, kun se ei etukäteen ilmoittanut pelikiellosta Karalahdelle. Karalahti itse sai kuulla pelikiellostaan tiettävästi Teksti-tv:stä.

SM-liiga ottaa huomioon Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen ja liigahallitus käsittelee asiaa mikäli joku liigaseura anoo Karalahden rekisteröintiä SM-liigaan 31.1. mennessä. SM-liigan siirtoaika päättyy 31.1.2008 ja sen jälkeen uusia siirtoja ei rekisteröidä.

Aiemman päätöksensä mukaisesti SM-liiga käsittelee Jere Karalahden asiaa lopullisesti sitten kun viranomaispäätökset asiasta ovat tulleet.

Karalahtea uhkaa kuuden vuoden vankeusrangaistus

Syyttäjä vaatii Jere Karalahdelle kuuden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta. Tiistaina alkaneensa oikeuskäsittelyssä Karalahdelle luettiin syyte huumekaupan rahoittamisesta Virosta. Syyttäjän mukaan Karalahti on osallistunut toimintaan 20 000 eurolla, jolla on hankittu noin neljä kiloa amfetamiinia. Karalahden rahoittamat huumeet on hankittu suuremman, viime syksynä paljastuneen huumausainekauppaa harjoittaneen organisaation käyttöön.

Karalahti itse kiistää syyllistyneensä huumerikokseen.

Syyttäjä: Karalahdella ei virallista asemaa Bandidoksessa

Espoon kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtala kertoi tiistaina YLE:n haastattelussa taustoja Jere Karalahden saamasta syytteestä. Huhtalan mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että Karalahdella on läheiset välit moottoripyöräkerho Bandidokseen. Huhtalan mukaan Karalahdella ei ole virallista Bandidoksen jäsenyyttä, mutta Karalahti on ollut jonkinlainen ulkojäsen. Bandidoksen tiloissa Karalahti on vieraillut monesti ja viettänyt siellä paljon aikaa.

Karalahti lainasi Olli Jokiselta 15 000 euroa

Florida Panthersin kapteeni Olli Jokinen lainasi Jere Karalahden huumesyytteeseen liittyvän esitutkintapöytäkirjan mukaan Karalahdelle viime kesänä 15 000 euroa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Karalahti luovutti rahat eteenpäin kahdelle rikollisliigan jäsenelle.

Jokista kuultiin tapauksesta todistajana ja hän ilmoitti Karalahden pyytäneen lainaa, koska tarvitsi rahaa maksaakseen itsensä ulos HIFK-sopimuksestaan. Jokista ei epäillä rikoksesta.

Olli Jokinen ei halua kommentoida Karalahden tapausta

Florida Panthersin kapteeni Olli Jokinen ei halua ottaa kantaa törkeästä huumausainerikoksesta epäillyn Jere Karalahden tapaukseen. Jokinen lainasi Karalahdelle 10 000 euroa, joilla kiekkoilija rahoitti huumeostoja. Jokista ei epäillä rikoksesta, sillä hän ei tiennyt Karalahden toimista.

Miami Herald -lehti yritti jututtaa Jokista asian tiimoilta, mutta suomalaishyökkääjä ei suostunut kommentoimaan asiaa millään tavalla, koska asian oikeuskäsittely on kesken.

- Hänellä ei ole mitään sanottavaa, vaikka hän pystyisikin kommentoimaan, Jokisen agentti Mark Gandler kertoi lehdelle.

Ei kommentteja: